Kocaeli Bakan Fikri Işık Cengiz Topel Havaalanında Ils Cihazları Devreye Girdikten Sonra Uçuşlar... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Fikri Işık Cengiz Topel Havaalanında Ils Cihazları Devreye Girdikten Sonra Uçuşlar...

Kocaeli Bakan Fikri Işık Cengiz Topel Havaalanında Ils Cihazları Devreye Girdikten Sonra Uçuşlar...

İzmit'te yapımına 25 yıl önce başlanan, depremde hasar görmesi ve ekonomik olmayacağı gerekçeleriyle sivil uçuşlara 2011 yılında açılan Cengiz Topel Havaalanı, yeterli talep görmemesi üzerine bir yıl önce uçuşlar durduruldu.

03.04.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te yapımına 25 yıl önce başlanan, depremde hasar görmesi ve ekonomik olmayacağı gerekçeleriyle sivil uçuşlara 2011 yılında açılan Cengiz Topel Havaalanı, yeterli talep görmemesi üzerine bir yıl önce uçuşlar durduruldu. Bugün Havalimanında incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Havaalanında ILS cihazları bulunduğunu fakat konumlandırma noktasında doğal engeller bulunduğunu ILS cihazlarının devreye girdikten sonra tekrar uçuşların yapılacağını söyledi.

İzmit'te askeri amaçlı Cengiz Topel Havaalanı'nın yanında 25 yıl önce yaptırılmasına rağmen ekonomik olmadığı gerekçesiyle uçuşa açılmayan sivil havaalanı, 17 ağustos 1999 marmara Depremi'nde de hasar görünce içindeki cihazlarıyla birlikte kaderine terkedilmişti. 2011 yılında binaları ve pisti onarılan havaalanı, ilk olarak Atlas Jet ile Trabzon uçuşlarına başlamış, ancak firma ekonomik olmadığı için bir süre sonra bu uçuşları durdurmuştu. Ardından gelen diger uçak firmaları da haftanın belirli günlerinde ekonomik uçuşlar başlatmasına rağmen uçuşlara ilgi olmadığı için iptal edilmişti.

Bugün Cengiz Topel Havaalanına gidip incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji

'ILS CİHAZI VAR AMA DOGAL ENGELLERİMİZ DE VAR'

Bakanı Fikri Işık Cengiz Topel Havalanında ILS cihazı olduğunu fakat doğal engeller nedeniyle sıkıntılar yaşandığını söyleyerek söyle devam etti:

"TSK ile protokol yaparak Cengiz Topel Havalimanının sivil uçuşlara açılmasını sağlamıştık. Daha sonra özellikle özel bir şirketin burdan uçması, onların uçaklarının aynı mesafeyi daha uzun zamanda katediyor olması malesef havalimanımıza olan talebi düşürmüştür. Bu arada ikinci önemli problemde bu bölgede oluşan sis nedeniyle uçakların pek çok seferlerinin iptal edilmesi veya diğer havalimanlarına kaydırılması problemiydi. Bu bizim için önemli bir problemdi. 300 küsür uçuştan 45 tanesinin ya iptal edilmiş ya da başka havalimanına yönlendirilmiş olması havaalanına olan telebide azaltıyordu. Bunun sebebide ILS (Instrument Landing System) cihazının olmaması. ILS cihazı aslında var ama konumlandırma noktasında doğal engellerimiz vardı. Şimdi çalışma yürüyor. " dedi.

'CİHAZLAR MONTE EDİLDİĞİNDE SİSLİ HAVALARDA SORUN OLMAYACAK'

Havalanında tepenin traşlandıktan sonra cihazın montajının yapılacağını söyleyen Bakan Işık, "Büyükşehir belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız sağolsunlar birlikte çalıştılar ve şuanda bu tepeyi traşlıyorlar. Bu tepe traşlandıktan sonra cihazımızı da tamamen monte edeceğiz. Bu cihazlar devreye girdiği andan itibaren artık sisli havalarda da uçakların iniş kalkışında problem olmayacak. Atatürk Havalimanındaki cihazlar burada da olmuş olacak. Burası bitip cihazlar kurulmaya başlandıktan sonra işallah uçuşlara tekrar başlayacağız. Hedefimiz ilk etapta Trabzon daha sonra Antalya, daha sonra Erzurum ve yurdun diger bölgelerine buradan uçuşları başlatmak. Şuanda inşaat büyük bir hızla devam ediyor. O zaman söylediğimizde bazıları bahane dediler. Sizlerde görüyorsunuz. Bu cihaz olmadan sisli havalarda iniş mümkün olmuyor. Sürekli de sefer iptalleri ve yolcunun güvenini azaltıyor. "

'SAVCIMIZA ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUZ'

Kartepe İlçesi'nde Süleyman Şah İlkokulunun açılışına katılan Bakan Işık burada yaptığı konuşmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahmet yakınlarına başşağılığı diledi. Şer odaklarının devreye girdiğini söyleyen Bakan Işık, "Ülkemiz ne zaman bir sıçrama dönemine girse bir takım şer odakları hemen devreye giriyor ve ülkemizde terör noktasında bir sıkıntı oluşturarak ülkenin yükselişini kesmeye çalışıyor. Bugün yeni karşılaştığımız bir durum değil. Bu yıllardır, uzun yıllardır, 10 yıllardır belki 100 yıllın üzerindeki zamandır Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bir problem. Ama bugüne kadar bu belaları defettiysek inanıyorum ki bu belayı da defedeceğiz. Bunun için milletimizin özellikle birliğinin ve beraberliğinin önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum. Savcımıza tekrar Allahtan rahmet başta ailesi olmak üzere bütün milletimize başsaglığı diliyorum. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Fikri Işık Cengiz Topel Havaalanında Ils Cihazları Devreye Girdikten Sonra Uçuşlar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement