Kocaeli Bakan Işık: 367'nin Üstünde Milletvekili Sayısı ile Türkiye'de Tıkır Tıkır İşleyen... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Işık: 367'nin Üstünde Milletvekili Sayısı ile Türkiye'de Tıkır Tıkır İşleyen...

Kocaeli Bakan Işık: 367\'nin Üstünde Milletvekili Sayısı ile Türkiye\'de Tıkır Tıkır İşleyen...

Bakan Işık: 367'nin üstünde milletvekili sayısı ile Türkiye'de tıkır tıkır işleyen başkanlık sisteminin önü açılacak AK Parti Kocaeli İl Danışma Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de başkanlık sisteminin 21 Ekim 2007'de yapılan referandum ile başladığını ve bu tarihin bir milad olduğunu söyledi.

29.03.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık: 367'nin üstünde milletvekili sayısı ile Türkiye'de tıkır tıkır işleyen başkanlık sisteminin önü açılacak

AK Parti Kocaeli İl Danışma Meclisi'nin bugün yapılan toplantısında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de başkanlık sisteminin 21 Ekim 2007'de yapılan referandum ile başladığını ve bu tarihin bir milad olduğunu söyledi. Işık, bu tarihin Türkiye'de başkanlık sistemine geçilmesi için dönüm noktası olduğunu da b.elirterek, "Milletin verdiği yetkiyi kullandırmayan zihniyet 2007'de duvara toslamıştır. 367'nin üstünde bir milletvekili sayısı ile Ak Parti yeniden iktidar olunca tıkır tıkır işleyen başkanlık sisteminin önü açılacaktır. Bu seçimde, 2007'de başlayan bir süreci tamamlamak için bu seçimleri de alacağız" dedi.

İzmit Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından olan Antikkapı Restaurant'ta gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda bazı milletvekilleri, İl Başkanı ve ilçe başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile aday adayları da hazır bulundu. Konuşmasında önce yapılan çalışmaları anlatan, CHP'yi de eleştiren Işık, CHP'nin korkudan temayül bile yapamadığını, halkın CHP Genel Başkanına da güvenmediğini, bunun için halka noter tastikli taahhüttea bulunduğunu söyledi.

Konuşmasında başkanlık sistemine de değişen Fikri Işık, 21 Ekim 2007'de Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan referandumu hatırlatarak, "21 Ekim 2007 tarihinde yapılan referandum Türk demokrasi tarihinde bir milattır. Bu tarih aslında fiilen Türkiye'de başkanlık sistemine geçilmesi için dönüm noktasıdır. Milletin verdiği yetkiyi kullandırmayan zihniyet 2007'de duvara toslamıştır. 7 Haziran seçimlerinde 367'nin üstünde bir milletvekili sayısı ile Ak Parti yeniden iktidar olursa tıkır tıkır işleyen başkanlık sisteminin önü açılacaktır. 7 Haziran seçimlerinde, 2007'de başlayan bir süreci tamamlamak için bu seçimleri de alacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Işık: 367'nin Üstünde Milletvekili Sayısı ile Türkiye'de Tıkır Tıkır İşleyen... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement