Kocaeli Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı'nı İnceledi: 2016'da İzmit'ten Antalya ve Erzurum'a da... - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı'nı İnceledi: 2016'da İzmit'ten Antalya ve Erzurum'a da...

Kocaeli Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı\'nı İnceledi: 2016\'da İzmit\'ten Antalya ve Erzurum\'a da...

Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı'nı inceledi: 2016'da İzmit'ten Antalya ve Erzurum'a da uçuşlar başlayacak Seçim bölgesi Kocaeli'de bazı incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul'da 3. Havaalanı bitse bile yine de ihtiyaca cevap veremeyeceğini, bu nedenle Cengiz Topel Havaalanı'nın çok önemli hale geldiğini söyledi.

23.09.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı'nı inceledi: 2016'da İzmit'ten Antalya ve Erzurum'a da uçuşlar başlayacak

Seçim bölgesi Kocaeli'de bazı incelemelerde bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Cengiz Topel Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, İstanbul'da 3. Havaalanı bitse bile yine de ihtiyaca cevap veremeyeceğini, bu nedenle Cengiz Topel Havaalanı'nın çok önemli hale geldiğini söyledi.

Bakan Fikri Işık önce Kartepe İlçesi'nin Eşme bölgesinde sel baskınlarına karşı yapılan dere ıslah çalışmalarını inceledi. Bakın Işık daha sonra geldiği Cengiz Topel Havaalanı'nda inceleme yaptı. Havayolu şirketlerinin ekonomik bulmadıkları için sık sık uçuşlarını durdurduğu havaalanında çalışmalarla ilgili bilgi alan Bakan Işık, "Havayolu ulaşımı bizim için artık zenginlerin ulaşım yolu olmaktan çıktı halkın ulaşım yolu haline geldi." diyerek Kocaeli'nin Türkiye'nin her bir köşesinden gelen insanların buluştuğu, kaynaştığı ve birlikte yaşadığı bir il olduğunu hatırlattı. Türkiye'de hava ulaşımına ilginin hızla attığını, şu anda Atatürk ve Sabiha Gökcen Havaalanı'nın ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini, 3. havaalanı ve Sabiha Gökcen'e yapılacak yeni pistin de sorunu sözmeyeceğini belirtti. Bakın Işık. Cengiz Topel Havaalanı'nda uçakların sisli havalarda da rahat iniş kalkışı için eskik olan ILS cihazının konulduğunu, bunun için de görüşü engelleyen iki ayrı noktadaki tepenin 1 milyon metreküp hafriyat yapılarak indirilerek şimdi uygun hale getirildiğini belirterek, "Cengiz Topel Haavalanı bir yıl içinde 10 milyon üzerinde yatırım yapılan bir havalimanı olacak. Burada hedef 2016 yılında Trabzon'un dışında Antalya ve Erzurum'a da uçuşlar gerçekleştirmek" dedi.

SİYASET ÇÖPLÜĞÜ YETERİNCE DOLU

Bakan Fikri Işık burada bir gazetecinin "HDP barajı aşamazsa ülke bölünür" şeklindeki iddiaları hatırlatması üzerine ise şu cevabı verdi:

"Siyasette tehdit dilinin kullanılması hiç bir zaman o dili kullanana fayda vermemişti. Bizim milletimiz tehdide boyun eğmez. Tehdit dilini kullananlara da pirm vermez. O açıdan Türkiye'de bir demokratik olgunluk var. Türkiye'de herkes demokratik olgunluk çerçevesinde mücadelesini verir. Bu mücadelenin demokratik kural, teammüller ve geleneklere uygun olması esartır. Hiç kimseyi tehdit ederek şöyle olur böyle olur gibi yaklaşımla siyaset yapamazsınız. Bu şekilde siyaset yapmak isteyenlerle zaten siyaset çöplüğü yeterince dolu"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Bakan Işık Cengiz Topel Havaalanı'nı İnceledi: 2016'da İzmit'ten Antalya ve Erzurum'a da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement