Kocaeli Başiskele'de Toplu Mide Bulantısı ve İshal Şikayeti Endişelendirdi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Başiskele'de Toplu Mide Bulantısı ve İshal Şikayeti Endişelendirdi

Kocaeli Başiskele\'de Toplu Mide Bulantısı ve İshal Şikayeti Endişelendirdi

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Bahçecik Semtinde iki gündür 100'ün üzerinde vatandaş baş dönmesi, ishal, mide bulantısı ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu.

21.08.2015 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi Bahçecik Semtinde iki gündür  100'ün üzerinde vatandaş baş dönmesi, ishal, mide bulantısı ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Vatandaşlarin içtikleri çeşme suyundan mikrop kaptılarını iddia ederken, Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) yetkilileri ise iddiaların incelendiğini belirtti.

Başiskele İlçesi'nin Bahçecik semti Kılıçarslan ve Şehit Ekrem mahallelerinde dün akşam saatlerinden bu yana 100'ün üzerinde vatandaş Başiskele Sağlık Ocağı ile hastanelere başvurdu. Mide bulantısı, baş dönmesi, ishal, ateş ve halsizlik şikayetiyle gelen hastaların büyük bir bölümü sağlık ocağından hastanelere sevk edildi. Bazıları da kendileri sağlık ocağına gitmeden hastaneye giderek sağlık kontrolünden geçti. Başvuranlar arasında çok sayıda çocuk bulunduğu belirtildi.

'BELEDİYE UYARMALI'

Dün gece yarısından sonra rahatsızlandığını söyleyen mahalle sakinlerinden 71 yaşındaki Sabriye Bir şunları söyledi:

"Gece karın ağrısı, baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik sıkıntısıyla fenalaştım. Rahatsızlığımın sudan kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer sudan kaynaklanan bir sıkıntı varsa belediyenin anons edip halkı bilgilendirmesi gerekir. Belediyeden şikayetçiyim bu konuda. Bizim oturduğumuz apartman ve yan tarafımızda bulunan komşularımızın hepsi aynı şekilde rahatsızlandı"

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) ve hastane yetkilileri incelemenin sürdüğünü açıkladı. Doktorlar ise şu anda hastanede yatarak tedavi gören hasta bulunmadığını, şiddetli ishal olanlara serum bağlandığını belirterek, bunun nedenini tahliller sonuçlarmadan söylemenin mümkün olmadığını belirtti - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Başiskele'de Toplu Mide Bulantısı ve İshal Şikayeti Endişelendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement