Kocaeli - Bayram Tatili Trafiğinde Beklendiği Kadar Yoğunluk Gerkçekleşmedi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Bayram Tatili Trafiğinde Beklendiği Kadar Yoğunluk Gerkçekleşmedi

Kocaeli - Bayram Tatili Trafiğinde Beklendiği Kadar Yoğunluk Gerkçekleşmedi

Bayram tatili trafiğinde beklendiği kadar yoğunluk gerkçekleşmedi Kurban Bayramı tatilinin idari izinlenle birlikte 9 günü çıkmasının ardından özellikle Cuma akşamından itibaren trafik ve feribot iskelelesinde beklenen yoğunluk gerçekleşmedi.

19.09.2015 23:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram tatili trafiğinde beklendiği kadar yoğunluk gerkçekleşmedi

Kurban Bayramı tatilinin idari izinlenle birlikte 9 günü çıkmasının ardından özellikle Cuma akşamından itibaren trafik ve feribot iskelelesinde beklenen yoğunluk gerçekleşmedi. TEM ve D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit arasında hareketli olmasına rağmen akıcı trafik görülürken, İDO'nun Gebze Eskihisar'deki iskelesinden Yalova Topçular'a 20 bine yakın araç geçişi beklenmesine rağmen sadece 9 bin araç taşındı.

Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen ve işlerini ayarlayanların bir kısmı dün akşam saat 19.00'dan sonra yolları biraz hareketlendirdi. Ancak ilerleyen saatlerde yoğunluk azaldı. Daha önceki bayram öncelerinde TEM Otoyolu'nun Çamlıca gişeleri ile İzmit arasırnda büyük bir yoğunluk yaşanırken, D-100 karayolu'nda da yine Anadolu istikametine doğlu yoğun bir araç trafiği oluşuyordu. Özellikle Kocaeli Valiliği, bu beklenti ile yollarda tüm önlemleri aldırdı. Ancak bu dün ve buğün beklenen yoğunluk gerçekleşmedi. İzmit'te zaman zaman D-100 karayolu'nun kent içi geçişinde Sakarya istikametine doğru tıkanmalar olurken, bu da yollardaki çalışma ve küçük kazalardan kaynaklandığı belirtildi.

İDO'nun Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan feribotları da, dünden bugüne en az 20 bin araç taşınabileceği beklentisi ile 12'den 187e çıkarıldı. Ancak beklenen yoğunluk yaşanmadı, dün akşamdan bugün saat 17.00 sıralarına kadar taşınan araç sayısı 9 binde kaldı.

Yetkililer; trafikte İstanbul'dan Anadolu istikametine doğru asıl yoğunluğun arife günü gerçekleşebileceğini belirtirken, dönüşlerin ise bayramın 3. ve 4. günü olacağından özellikle bayram sonu İstanbul istikametine doğru büyük sıkıntı yaşanabileceğini belirtiyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: KOCAELİ (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Bayram Tatili Trafiğinde Beklendiği Kadar Yoğunluk Gerkçekleşmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement