Çay Tiryakisi Şempanzeler Her Gün Çay Saatini Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Çay Tiryakisi Şempanzeler Her Gün Çay Saatini Bekliyor

Çay Tiryakisi Şempanzeler Her Gün Çay Saatini Bekliyor

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesindeki 6 şempanzeye her sabah 9 ile 10 saatleri arasında özel olarak hazırlanan çay veriliyor.

11.12.2014 15:37  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'ndaki 6 şempanzeye her sabah 9 ile 10 saatleri arasında özel olarak hazırlanan çay veriliyor. Çeşitli vitaminlerle de zenginleştirilen çayın saatini bilen ve bunun tiryakisi olan maymunlar bu saatte bakıcıların yolunu gözlüyor.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim Müdürü Gökmen Aydın çoğunluğu nesli tükenmekte olan yüzlerce tür hayvanın barındığı parkta, tüm hayvanların sağlıkları da düşünerek özenle beslendiklerini söyledi. verilen gıdaların mevsime göre de değiştiğini söyleyen Gökmen Aydın şöyle konuştu

Her gün hayvanat bahçemizin maymunlar bölümünde bulunan 6 adet şempanzeye kış gününde besinsel zenginleştirme yapıyoruz. Yani sıcak çay veriyoruz. Bu çay içerisinde özel vitaminler de var. Hem onlara katkı sağlıyor hem de bu soğuk kış gününde çayla onları bir bakıma ısıtıyoruz. Bununla birlikte bazı yiyecekler de veriyoruz. ÇÇayın yanında meyve, sebze ve ceviz veriyoruz. Bu sabah ta şempanzelerimize ziyaretimize gelen Özel Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi Hazırlık sınıfı öğrencileri ile birlikte çaylarını ve yiyeceklerini onlar kendi elleriyle hazırlayarak verdiler. Bu ziyaretçiler için de çok değişik bir gün oluyor Özel Balkanlar Koleji Anadolu Lisesi Hazırlık sınıfı öğrencilerinden Ece Demirören de 'burayla geldiği için arkadaşları ve kendisinin son derece mutlu olduklarını belirterek, Burada şempanzelere çay veriyoruz. Gerçekten çok sevimliler. Onları izlemek çok heyecan verici derken, Gülniz Gizem Yüce isimli öğrenci havaların soğuğunu şempanzelerin de sıcağı sevdiğini bildiğini belirterek, Biz bu havada üşürken onların da üşüdüğünü düşünüyorum. İnşallah verdiğimiz bu çaylarla birazcık olsun ısınırlar diye konuştu.

Görüntü Döküm

--------------------

Öğrenci Ece Demirören röp)

Eğitim Müdürü Gökmen Aydın ile ( Rop)

Şempanzelere çayların verilmesi

Diğer öğrencilerle rop ve detaylar

KOCAELİDHA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çay Tiryakisi Şempanzeler Her Gün Çay Saatini Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement