Kocaeli - CHP'li Hurşit Güneş: Toplum Yolsuzlukları Kabullenmemelidir - Ek - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - CHP'li Hurşit Güneş: Toplum Yolsuzlukları Kabullenmemelidir - Ek

Kocaeli - CHP\'li Hurşit Güneş: Toplum Yolsuzlukları Kabullenmemelidir - Ek

CHP'li Hurşit Güneş: Toplum yolsuzlukları kabullenmemelidir CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, yolsuzluk ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de yaygın olarak "Çalıyorlar ama yapıyorlar" denilmeye başlandığını belirterek, "Bu bir ahlaki çöküntüdür.

26.01.2015 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Hurşit Güneş: Toplum yolsuzlukları kabullenmemelidir

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, yolsuzluk ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de yaygın olarak "Çalıyorlar ama yapıyorlar" denilmeye başlandığını belirterek, "Bu bir ahlaki çöküntüdür. Toplum yolsuzlukları kabullenmemelidir. Yolsuzluklar yayılmamalıdır" dedi.

CHP Milletvekili Prof. Dr Hurşit Güneş, CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altınyuva, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda yaptığı konuşmada yolsuzluk konusuna dağindi. Bir ülkede ahlak çöktüğü zaman ciddi sorunlarla karşı karşıya kalındığını belirten Güneş, "Türkiye'de yaygın olarak şu söylenmeye başlandı. 'Çalıyorlar ama yapıyorlar' deniliyor. Bu bir ahlaki çöküntüdür. Toplum yolsuzlukları kabullenmemelidir. Yolsuzluklar yayılmamalıdır. Günün birinde bakarsanız evimiz soyulmuş. Evinizi soyan hırsızı yakalarsınız adam derki beni yakalayanlar 'Paralel devlet, darbeci der. O hale gelebilir ülke. Yolsuzluğun yaygınlaşmaması ve toplumdaki ahlaki çöküntünün olmaması için derhal bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Birinci neden bu seçimlerde odur" dedi.

'BİR ÜLKEDE DÜZELTEMEYECEGİNİZ HASARLAR OLABİLİR'

Ülkelerde düzeltilemeyecek hasarlar oluşabileceğini söyleyen Güneş, "Olağanüstü seçime gidiyoruz. Bir ülkede ekonomi bozulduğunda düzeltirsiniz. 6 ay sürer 1 yıl sürer. Ama ekonomi düzelir. Fakat bir ülkede düzeltemeyeceğiniz hasarlar olabilir. Bir ülkede eğer ahlak çöktüyse, ahlaki çöküntü devletin en tepesinden toplumun tüm kılcal damarlarına yayıldıysa o iktidar çökse bile siz iktidara gelseniz bile işiniz çok zordur. Böyle bir riskle karşı karşıyayız" dedi.

'O İFTİRA DEĞİL GERÇEKTİR'

Çöküntüyle ilgili iki konu söyleyeceğini belirten Güneş şöyle konuştu:

"Bir tanesi 4 bakanın suçlu olduğunu, hatalı olduğunu düşünerek o tarihteki başbakan 'Siz görevden ayrılın' dedi. O bakanların yüce divana giderek aklanmaları gerekiyordu. Ama gitmediler. Sukut ikrardan gelir diye bizde bir atasözü vardı. Eğerki siz yargıya gidip de 'ben suçsuzum' demezseniz sizde bir hata var demektir. Siz yargıdan kaçıyorsanız sizde bir hata var demektir. Herhangi birimize bir iftira edilse mahkemeye gideriz. Ama mahkemeye gitmekten kaçıyorsanız bilinki o bir iftira değil gerçektir. Bu dört bakan suçlarını yüce divana gitmeyerek ikra etmişlerdir. Şimdi daha kötüsü bir olayla karşı karşıyayız. "

'HİÇBİR CUMHURBAŞKANI SARAY YAPTIRMADI'

Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Cumhurbaşkanının saray yaptırmadıgını söyleyen Güneş, "Osmanlı döneminde saraylar yapıldı. 5 tane saray yapıldı. Bu saraayların oda toplamı yüzyıllarca süren Osmanlı hanedanlarının saraylarının toplamı bir kaçak saray yetmiyor. Cumhurbaşkanına o saray da yetmiyor ve büyütülüyor hatta ismini de külliye koydu. Osmanlıcayı yeniden bize anımsatıp Osmanlıcaya dönmenin yeniden yollarını aradığını söyledi. Biz ne laiklik konusunda ne de resmi dilimizin Türkçe olması konusunda geriye dönüşün Türkiye için mümkün olmayacağı bir seçim sonucu istiyoruz. Öyle bir seçim sonucu olmalıdır ki Atatürk'ün Cumhuriyet devriyle hesaplaşan bu iktidarın sonu gelmelidir. Son derece önemli" diye konuştu.

'KONUŞURKEN ELEKTRİK KESİLDİ'

Hurşit Güneş konuşma yaptığı sırada elektrik kesilince yanlış özelleştirmeler olduğunu söyleyen Güneş, "Elektirik özelleştirilmesi sadece kar amacıyla, tasarruf amacıyla özel sektörü devredilmiş. Güneydoğu'da tahsilat oranları çok düşük olduğu için tahsil edebildiklerine yüklü miktarda faturalar yolluyorlar. Vatandaş bunu ödeyemiyor. Haksızlık oluyor. Yargı zaten bunun yanlış olduğunu göstermiş karar vermiş. Öte yandan firma da yeterli kar edemedeğini söyleyerek yatırım yapmıyor. Türkiye'de elektirik şebekesi eskidir. Şebekelerde hatta kimi zaman direklerde çok eskimeler var. Bu konu önemli. Laf ve eleştiriden öte hükümetin birşey yapması gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - CHP'li Hurşit Güneş: Toplum Yolsuzlukları Kabullenmemelidir - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor
    11:17 Batı Trakya'da düzenlenen toplu iftarlar bölgedeki sosyal hayatta önemli bir rol oynuyor

    Ramazan ayının başlamasıyla Batı Trakya'da yaşayan Türkler arasında düzenlenen toplu iftarlar, bölgedeki sosyal hayatta önemli rol oynuyor.

  • Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı
    11:17 Kemal Tahir'in 'Devlet Ana' eseri tiyatro sahnesinde dünya prömiyerini yaptı

    Devlet Tiyatroları Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce, usta yazar Kemal Tahir'in 1967'de yayınlanan Osmanlı'nın kurulma sürecini anlattığı "Devlet Ana" eserinden uyarlanan tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu.

  • Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı
    11:17 Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde hafif ticari araç devrildi, 4 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.A. (46) idaresindeki hafif ticari araç şarampole devrildi. Kazada sürücü ile araçtaki K.A, (79) V.Ç. (78) ve S.A. (19) yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu
    11:15 DOSAB ve DOSABSİAD Geleneksel İftar Programında Buluştu

    DOSAB ve DOSABSİAD tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği programında bölge sanayicileri bir araya geldi. İftar organizasyonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıldı. DOSAB Başkanı Levent Eski, yapılan faaliyetlerin yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirmenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:14 Eskişehir'de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında yapılan toplantıda, 2023 yılında ilimizde yapılan çalışmalar değerlendirilerek 2024 yılı için yapılması gereken konular ele alındı. Vali Aksoy, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılmasını hedeflediklerini belirtti.

  • Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı
    11:14 Çanakkale'de 9 düzensiz göçmen yakalandı, bir kişi tutuklandı

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından yapılan kontrolde bir araçta Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan bir kişi ise tutuklandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Kontrolde, bir araca, bir çocuk can yeleğine, bir el hava pompasına, sekiz şambrel ve 11 bin 400 TL'ye el konuldu.

  • Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi
    11:13 Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf Öğrencileri Mektuplarını Asker Abilerine Gönderdi

    Erzurum Kültür İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, ödev olarak kendilerine verilen ilk mektuplarını askerlere yazdı. Mehmetçik, minik yüreklerin duygu yüklü mektuplarına cevap vererek okullarında ziyaret etti. Ayrıca, 9. Kolordu Komutanlığı'nın karargahında da öğrencileri misafir etti. Tugay Komutanı Yardımcısı Piyade Albay M. Kelami Kablay, öğrencilere duygusal bir cevap vererek onları tebrik etti.

  • Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında
    11:13 Van Çöreği Ramazan Ayında da Vazgeçilmezler Arasında

    Van'da 1939 yılından itibaren üretilen ve dört mevsim tüketilen çörek, Ramazan ayında da vazgeçilmezler arasında yerini aldı. Küçük Yıldız isimli iş yerinde üretilen çöreği almak isteyen vatandaşlar ise uzun kuyruklar oluşturdu. Van çöreği, tereyağı, süt, sıvı yağ, şeker, maya, tuz ve unun belli miktarda karıştırılmasıyla yapılan bir lezzet olarak sofralardaki yerini koruyor. Çörekler, sipariş üzerine pek çok ülkeye de gönderiliyor. Van çöreğinin kalitesi ve lezzetiyle öne çıktığını belirten işletme sahibi Seyfi Duman, çöreğin bağımlılık yaptığını ve müşterilerin yıllar sonra bile tekrar gelip yediğini ifade etti. Ramazan ayında ise çörek talebinin arttığını ve işlerin daha da yoğunlaştığını söyledi.


Advertisement