Kocaeli CHP'li Meclis Üyesi: Belediye Mahkeme Kararını Yok Sayıyor - Son Dakika
Güncel

Kocaeli CHP'li Meclis Üyesi: Belediye Mahkeme Kararını Yok Sayıyor

Kocaeli CHP\'li Meclis Üyesi: Belediye Mahkeme Kararını Yok Sayıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi CHP'li Ali Haymanalı, Derince Belediyesi'nde bir dönem önce yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili Danıştay'ın soruşturma izni verdiğini, kentte tartışma konusu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Merkezi İş Alanı (MİA) projesi ile ilgili mahkeme kararının yok sayıldığını ileri sürdü.

15.01.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi CHP'li Ali Haymanalı, Derince Belediyesi'nde bir dönem önce yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla ilgili Danıştay'ın soruşturma izni verdiğini, kentte tartışma konusu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Merkezi İş Alanı (MİA) projesi ile ilgili mahkeme kararının yok sayıldığını ileri sürdü.

CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva ile birlikte açıklama yapan Meclis Üyesi Ali Haymanalı Derince Belediyesi'nde yapıldığı iddia edilen yolsuzlukla ilgili olarak bir dönem önceki AK Partili Başkan Aziz Alemdar ve görevliler hakkında Danıştay 1'inci Dairesi'nin soruşturma açılmasına izin verdiğini iddia etti. Hafiyelik yapmakla suçlandığını belirten Haymanalı, şöyle konuştu:

"Geçen dönem yerel yönetici konumunda olan Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Derince halkının oylarıyla seçilen CHP grubundaki meclis üyelerini ve şahsımı belediyede yapılan işleri denetlerken, 'Hafiyelik yapıyorsunuz' diyerek bizleri suçlamıştı. Oysa asli görevimiz Derince'yi yaşanabilir bir kent haline getirmek ve halkın birikimlerinin yandaşlara peşkeş çekilmesini önlemekti. 2012 yılında belediye harcamalarındaki olumsuzlukları, denetim komisyonunda tespit ettiğim yolsuzlukları, detaylı bir raporla İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundum. Ne yazık ki, 17-25 Aralık örneğinde olduğu gibi bakanlık soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine yasal sürede Danıştay'a müracaat ettik. Danıştay 1'inci Dairesi yetkililer hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Derince Belediyesi'nin geçmişte olduğu gibi sırlarla yönetildiğini görüyoruz. 5 bin 393 sayılı Belediye Kanunu gereği meclis gündeminde olmayan konuları gayri ciddi bir şekilde meclis gündeminde varmış gibi şov yaparak geçiştirdiğini görüyoruz."

"MAHKEME KARARI YOK SAYILIYOR"

Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ali Haymanalı İzmit'te Küçük Sanayi Sitesi alanı içersinde bulunan Yeni ve Eski Gölcük yolu arasında kalan 63 dönümlük alanda yapılması planlanan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı verildiğini de belirtti. Bu proje için verilen mahkeme kararlarının yok sayıldığını iddia eden Haymanalı şöyle devam etti:

"Kocaeli 2. İdare Mahkemesi plan tadilatı, daha sonra da plan notları ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Büyükşehir Belediyesi, İzmit Belediye Başkan ve yetkilileri mahkeme kararlarını yok sayarak, kişiye özel uygulamalarına devam etmektedir. Meclis üyeliğim sürecinde takipçisi olduğum, suç duyurusunda bulunduğum ve açtığım mahkemeler; halkın vergi ve çalışanların katkılarıyla oluşan birikimlerinin yandaşlara peşkeş çekilmesini önlemek amacıyla yapılmıştır. Bundan sonra da aynı kararlılıkla hukuksuzluk ve yolsuzlukların ciddiyetle takipçisi olacağım

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli CHP'li Meclis Üyesi: Belediye Mahkeme Kararını Yok Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement