Kocaeli - CHP'li Tarhan'dan, Fatih'in Ordugahını Kurduğu Çayırın Satılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - CHP'li Tarhan'dan, Fatih'in Ordugahını Kurduğu Çayırın Satılmasına Tepki

Kocaeli - CHP\'li Tarhan\'dan, Fatih\'in Ordugahını Kurduğu Çayırın Satılmasına Tepki

CHP'li Tarhan'dan, Fatih'in ordugahını kurduğu çayırın satılmasına tepkiCHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet'in ordugahını kurduğu Gebze'deki Hünkar Çayırı'nın Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılmasının tarihe ve doğaya ihanet olduğunu söyledi.

25.04.2016 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Tarhan'dan, Fatih'in ordugahını kurduğu çayırın satılmasına tepki

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet'in ordugahını kurduğu Gebze'deki Hünkar Çayırı'nın Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılmasının tarihe ve doğaya ihanet olduğunu söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Fatih Sultan Mehmet'in 1481 yılında sefere çıkmak için ordugahını kurduğu ve burada vefat ettiği Hünkar Çayırı'nda basın toplantısı düzenledi. Fatih Sultan Mehmet'in anısına yaptırılan çeşmenin önünde açıklama yapan Tahsin Tarhan şöyle konuştu: "Bugün Fatih Sultan Mehmet'in hayata gözlerini yumduğu alandayız. Fatih Sultan Mehmet'in otağının olduğu bölüm 195 bin metrekare. Tarihi ve kültürel açıdan büyük önemi olan bu mekan, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılmış durumda. Buranın Devlet Malzeme Ofisi'nde olan mülkiyet hakkının Özelleştirme İdaresi'ne nasıl geçtiğini de öğrenebilmiş değiliz. Ayrıca bu mekanın 1'inci derece SİT alanı olduğu da tarafıma iletildi. Tüm bu bilgi ve gelişmeler ortaya koyuyor ki, Hünkar Çayırı ile ilgili süreç çok yanlış işletiliyor. Konuyu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdim. Tarihi açıdan bu kadar değerli bir alanın talanına göz yumulması için Kültür ve Turizm Bakanı'nı da sürece müdahil olmaya çağırdım. Kamuoyunun bu konu ile ilgili olarak derhal aydınlatılması gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - CHP'li Tarhan'dan, Fatih'in Ordugahını Kurduğu Çayırın Satılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement