Kocaeli'de Ağaç Kıyımı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Ağaç Kıyımı

Kocaeli\'de Ağaç Kıyımı

Kocaeli’nin Darıca ilçesi Cami mahallesinde özel bir işletmenin önünde bulunan çam ağaçları Yüksek Gerilim Hattı’nın altında olduğu ve tehlike oluşturduğu gerekçesiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi.

19.09.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesi Cami mahallesinde özel bir işletmenin önünde bulunan çam ağaçları Yüksek Gerilim Hattı'nın altında olduğu ve tehlike oluşturduğu gerekçesiyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi.

15 yıl önce ağaçları ektiğini söyleyen Aydın Serin, "2000 yılında bir karışken ektim. 15 yılda bu hale getirdim ama maalesef tecrübesiz cahil ve ağaç kıymetini bilmeyen insanlar 15 dakikada 15 yıllık emeği bu hale getirdi. Bu ağaç yüksek gerilime değiyor diye bu hale getirilmiş. Düzgün bir şekilde kesilebilir, budanabilirdi. 40 ağaç katledilmiş vaziyette. İzleyenlerin vicdanına bırakıyorum. Ağaçları biz zaman zaman kendimiz üstten budatıyorduk. Darıca Belediyesi ekipleri geliyor düzgün bir şekilde buduyorlardı. Buradan geçenlerin hayati tehlikesini ortadan kaldırmak için dalları yüksek gerilimden uzaklaştırıyorduk. Yine bu nedenle kesildi ama bu şekilde kesilmesi hiç hoş değil. Çevre kirliliğine, göz kirliliğine, ağaçların tekrar yaşayabileceği şekilde kesilebilirdi. Pislikler yerlere atılmış ne ilgilenen var ne bakan var."

Konuyla ilgili SEDAŞ yetkilileri yaptığı açıklamada; Yüksek Gerilim Hattı'na temas eden ve tehlike oluşturan ağaçları kesme yetkileri olduğunu belirterek "Ağaçlar SEDAŞ tarafından tehlikeyi önlemek amacıyla kesilmiştir. Kesilen ağaçların dallarını temizlemek bağlı bulunan belediyenin görevidir. Biz ağaçları Yüksek Gerilim Hattı'ndan uzaklaştırdık. Ağaçların budama ve düzeltme çalışmasını yine belediye tarafından yapılacaktır" dedi. Darıca Belediyesi ekipleri bugün kesilen dalları yoldan kaldırdı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Ağaç Kıyımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement