Kocaeli'de Bankadan Hırsızlık Davası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Bankadan Hırsızlık Davası

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki bir banka şubesinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Peru vatandaşı 7 zanlının yargılanmasına başlandı.

23.06.2016 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki bir banka şubesinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla tutuklanan Peru vatandaşı 7 zanlının yargılanmasına başlandı.

Kocaeli 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu 7 sanık, müştekiler ve taraf avukatları ile tercüman hazır bulundu.

Sanıklardan Raul Humberto de La Cruz Bastidas savunmasında, İstanbul'da "Muhammet" isimli bir kişiyle tanıştıklarını belirterek, iyi İspanyolca konuşan bu kişinin kendilerine geliri yüksek iş bulmayı vadettiğini kaydetti.

Muhammet'in bunun için bir miktar para istediğini ifade eden Bastidas, "Bunun üzerine Segundo, Francisco ve Johny'le para bulmak için yola çıktık. Segundo arabada oturdu, Johny bankanın giriş katında bekledi, ben de Francisco ile yukarı çıktım. Ben banka görevlisini oyalarken, Francisco da parayı aldı. Dışarı çıktık. Diğer sanıkların olay yerinde olup olmadığını bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Bastidas, daha önceki beyanlarının yanlış anlaşıldığını, bankaya bizzat suç işlemeye gitmediklerini savundu.

Müşteki Gönen Kumcu Sapmaz da veznede çalışırken Segundo'nun kendisinden yardım istemesi üzerine ATM'ye gittiğini dile getirerek, kişinin çekmek istediği Amerikan dolarının ATM'de bulunmaması nedeniyle yerine geri döndüğünü bildirdi.

Vezneye döndüğünde kilitli olan para çekmecesinin açıldığını fark ettiğini anlatan Sapmaz, "Çekmeceyi incelediğimde 20 bin liranın olmadığını gördüm. Güvenlik kameralarını incelediğimizde aşağı indiğim sırada 2 kişinin geldiğini, birisinin yan tarafımda çalışan arkadaşımı oyaladığını, diğerinin de paraları aldığını gördük." diye konuştu.

Sanıklar, suçtan doğan zararı emanete alınan paralarıyla karşılayabileceklerini belirtti.

Mahkeme, sanıklardan Johny Elias Quewedo Yaranga, Segundo Walter Marco Tocas, Raul Humberto de La Cruz Bastidas ve Francisco Ciro Canpo Danico'nun tutukluluk hallerinin devamına, Hugo Melanio Camacho Madrid, Ruben Rogelio Delacuba Rios ve Pedro Hugo Arenas Flores'in tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, mayıs ayında bir banka şubesinden hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle 7 Perulu zanlı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Bankadan Hırsızlık Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement