Kocaeli'de Çocuklar İçin 'Bi Dünya Eğlence' - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Çocuklar İçin 'Bi Dünya Eğlence'

Kocaeli\'de Çocuklar İçin \'Bi Dünya Eğlence\'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Bi dünya eğlence’ sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali ve Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı 41, ülkeden gelen çocukların gösterileriyle coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Bi dünya eğlence' sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali ve Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı 41, ülkeden gelen çocukların gösterileriyle coşkuyla kutlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Festivali ve Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarına 41 ülkeden gelen bini aşkın çocuk katıldı. Bu yıl 'Bi dünya eğlence' sloganıyla gerçekleşen fuarda çocukların sergiledikleri gösteriler misafirlerin beğenisini topladı. Gösteriyi Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eşi Sevim Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Anadolu Rock müziğinin öncü isimlerinden merhum Barış Manço'nun eşi Lale Manço ile oğulları Doğukan Manço ve Batıkan Manço da izledi.

Çocuklar için herşeyin düşünüldüğü fuarda aynı zamanda jandarma, AKUT ve itfaiyenin stantları bulundu. Stantlara gelen çocuklar hayali bir yangına müdahalede bulunarak bir itfaiyeci, tırmanış duvarı üzerinde bir AKUT gönüllüsü ya da temel askeri eğitimler ile bir günlük asker yerine geçerek doyasıya eğlendi. Fuar alanında çocuklar için kurulmuş olan kukla atölyesinde anlatılan masalları dinleyen çocuklar da son derece heyecanlı gözüktü.

Programın başlangıcında misafirler 250 çocuktan oluşan Barış Manço korosunun söylediği şarkılarla eğlenceli anlar yaşadı. Sonra Barış Manço'nun eşi Lale Manço ve oğlu Batıkan Manço konuştu. Hayatında bu kadar büyük bir koro görmediğini dile getiren Lale Manço bu etkinlikte bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Bu seneki konseptin Barış Manço olmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Lale Manço, emeği geçen herkese teşekkür etti. Barış Manço'nun oğlu Batıkan Manço da herkese teşekkür ederek, "Umarım tüm 23 Nisan'larda bir arada oluruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Kocaeli'yi bir sanayi kenti olmaktan çıkararak aynı zamanda bir çocuk kenti haline getirmiş olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Tiyatrodan spora, eğitimden kültür ve sanata her hizmette çocukları düşündüklerini anlatan Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu amaçla yola çıktığımız Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarımız, ikinci yılında 230 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak, ülkemizin en büyük çocuk fuarı unvanını aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu başarısı, aynı zamanda siz değerli hemşehrilerimizin ve tüm konuklarımızın da başarısıdır."

Dünyaya bırakılan en büyük mirasın çocuklar olduğunu belirten Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: "Bütün çocukların el ele oyunlar oynadığı güzel bir dünya için çalışıyoruz. Çocuklukta kurulan hayallerin tümünün gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Renk, din, dil, ırk gözetmeden çocuklar her yerde çocuktur ve sevilmeyi hak eder. Tüm dünya çocuklarına teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz ve sizleri çok seviyoruz."

Kocaeli Valisi Ercan Topaca da, "23 Nisan sadece Türkiye'ye ait bir bayram değildir. 23 Nisan'ı tüm çocuklarla paylaşarak sevgi ve barış dolu bir dünya için çalışıyoruz. Bu bayram havasını tüm dünya çocukları solusun istiyoruz. Onlar en güzel şekilde büyüsün ve eğitilsin istiyoruz. Bu amaçla devletimiz bütün varlığını seferber ediyor. Umarım bu çabamız bütün dünyaya örnek olur. 23 Nisan çocuk bayramımız tüm dünya çocuklarına kutlu olsun" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Çocuklar İçin 'Bi Dünya Eğlence' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement