Kocaeli'de Doğalgaz Arama Çalışması Başlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kocaeli'de Doğalgaz Arama Çalışması Başlatıldı

Kocaeli\'de Doğalgaz Arama Çalışması Başlatıldı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi İncecik köyünde, elde edilen bulgular üzerine kurulan sondaj kuyusuyla doğalgaz arama çalışmaları başlatıldı.

28.08.2015 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi İncecik köyünde, elde edilen bulgular üzerine kurulan sondaj kuyusuyla doğalgaz arama çalışmaları başlatıldı.

Kandıra İncecik Köyü Kalencioğlu Mahallesi'nde çalışma yapan jeologların su kaynaklarından gaz çıkışı tespit etmeleri ve benzeri bulgulara ulaşmaları sonrasında kiralanan bir arsada kurulan sondaj şantiyesi ile doğalgaz arama çalışmaları başlatıldı. 2 dönüm arazi içerisinde Delta Uluslararası Petrol A.Ş. isimli firmaya tarafından kurulan sondaj kuyusunda 1 aydır doğalgaz arama faaliyetleri yürütülüyor.

Enerji Bakanlığı'na bağlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan izinle bölgede doğalgaz arama faaliyetlerini sürdüren firma, günde ortalama 15 kişinin çalıştığı tesiste elde edilen bulguları anlık olarak Petrol İşleri Genel Müdürlüğü ile paylaşıyor. Tesiste yapılan sondaj çalışmalarında çıkan sonuçlar jeologlar ve uzmanlar tarafından değerlendirilirken, istenilen miktarda doğalgaz çıkartılması halinde bölgede doğalgazı işlemek için kurulacak. İstenilen miktarda doğalgaz çıkmaması halinde ise sondaj çalışmalarına son verileceği öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kocaeli'de Doğalgaz Arama Çalışması Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement