Kocaeli'de Ebola Şüphesiyle Tedavi Altına Alınan Hasta - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Ebola Şüphesiyle Tedavi Altına Alınan Hasta

Nijerya dönüşü yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu hastanede, Ebola şüphesiyle tedavi alınan alınan kişide hastalığa rastlanmadı Mısır uyruklu kişinin ise Ebola değil, zehirlenme ön tanısıyla tedavi altına alındığı bildirildi.

22.10.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı tarafından, Nijerya dönüşü yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu hastanede, Ebola şüphesiyle tedavi alınan alınan kişide hastalığa rastlanmadığı, Mısır uyruklu kişinin ise Ebola değil, zehirlenme ön tanısıyla tedavi altına alındığı bildirildi.

AA muhabirinin, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Nijerya dönüşü yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ve daha sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Ebola şüphesiyle tedavi altına alınan hastanın testleri negatif çıktı.

Öte yandan, aynı hastanede Ebola şüphesiyle tedavi altına alındığı ileri sürülen Mısır uyruklu hastanın ise Ebola değil, zehirlenme ön tanısıyla tedavi altına alındığı bildirildi.

112 acil servisin ilk vakadan sonra, feribottan gelen ihbar üzerine başka bir ambulansı koruyucu ekipmanlarla bu vakaya gönderdiği, Mısır uyruklu kişide Ebola hastalığının hiç düşünülmediği, bu hastalığın epidemiyolojik ve klinik kriterlerinin bulunmadığı belirtilerek, hastaya koruyucu ekipmanla gidildiği için basın tarafından Ebola şüpheli olarak değerlendirildiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Ebola Şüphesiyle Tedavi Altına Alınan Hasta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement