Kocaeli'de "Fevziye Camisi'ne Yakışmayan Müezzin" Başlıklı Habere Tepki - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de "Fevziye Camisi'ne Yakışmayan Müezzin" Başlıklı Habere Tepki

Kocaeli'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, cübbe giyip takke taktığı için kılık kıyafeti bir yerel gazetede eleştiri konusu olan Fevziye Camisi müezzini Recep Dikilitaş'a destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

07.02.2016 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, cübbe giyip takke taktığı için kılık kıyafeti bir yerel gazetede eleştiri konusu olan Fevziye Camisi müezzini Recep Dikilitaş'a destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

İzmit ilçesi Fevziye Camisi önünde namaz çıkışı toplanan Gönüllü Kültür Teşekkülleri, Memur-Sen ve Diyanet-Sen üyeleri ile vatandaşlar, müezzin Dikilitaş ile ilgili kentteki bir yerel gazetede yayımlanan "Fevziye Camisi'ne yakışmayan müezzin" başlıklı habere tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Selami Tarcan, Fevziye Camisi müezzini Recep Dikilitaş hakkında çıkan haberin, basın ahlakına ve insan onuruna yakışmadığını belirterek, gazeteyi kınamak ve protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami imamı, müezzin ve din hizmeti veren personelin görev ve yetkilerinin kanun ve yönetmeliklerle belirlendiğini anımsatan Tarcan, kamu personeli olan ve Peygamber mesleğini ifa eden bir din görevlisinin kılık kıyafetinin eleştirilmesinin basit ve ucuz bir davranış olduğunu kaydetti.

Müezzin Recep Dikilitaş'ın ilmiyle, edep ve ahlakıyla göz doldurucu faaliyetleriyle kurumun ve cami cemaatinin takdirini topladığını vurgulayan Tarcan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde özgürlükler adına sayısız açılımlar yapılmış, kılık kıyafet serbestliği sağlanmıştır. İsteyen istediği şekilde giyinme hakkına sahip olmasına rağmen, halen eskiye özlem duyan, yasakçı, ayrıştırıcı ve kendini elit gören az da olsa zavallıların bulunduğunu görüyoruz. Basın kuruluşlarının, camiamızı ve teşkilatımızla ilgili düşünce ve kanaatlerini dile getirirken daha dikkatli ve hassas olmasını istiyoruz. Gönüllü Kültür Teşekkülleri, Memur-Sen ve Diyanet-Sen olarak meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz."

Duanın ardından kalabalık, müezzin Dikilitaş lehine slogan attı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de 'Fevziye Camisi'ne Yakışmayan Müezzin' Başlıklı Habere Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement