Kocaeli'de Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi

Kocaeli\'de Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi

2001 ve 2011 yıllarında gazi olan İbrahim Karabacak ile Kemal Demir’e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından “Devlet Övünç Madalyası” verildi.

16.03.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2001 ve 2011 yıllarında gazi olan İbrahim Karabacak ile Kemal Demir'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

2001 yılında polis memuru iken gazi olan İbrahim Karabacak ve 2011 yılında askerlik görevini yaparken gazi olan Kemal Demir'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Devlet Övünç Madalyası verdi.

Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı İsmail Metin Temel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, il protokol üyeleri, şehit aileleri, emniyet ve jandarma teşkilatından üst düzey yetkililer ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Övünç töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, " Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve beraberliği Türk Milleti bölünmez bütünlüğü adına hayatlarını hiçe sayarak ortaya koydukları mücadele ile hak ettikleri hem kendilerinin hem de ailelerinin gururla taşıyacağı devlet övünç madalyasını Sayın Cumhurbaşkanı adına tevcih etmiş bulunmaktayım. O kahramanlar devleti ve milleti için canlarını hiçe sayarak bizlerin özgürlüğü için bütün varlıklarını feda ederler. Bu fedakarlık sonucunda şehitler nurlanır gaziler onurlanır. Onları yetiştiren aileleri milletçe bir kez daha takdir ediyoruz. Bu kahramanlar oldukça bu emanete sahip olan gençler oldukça Türkiye sonsuza kadar payidar olacak. Geriye bıraktığı günden daha gelişmiş bir millet ve devlet olarak yoluna devam edecek" dedi.

Öte yandan gazilerden İbrahim Karabacak, 2001 yılında Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü emrinde görevli iken adliye binası içerisinde meydana gelen olayı önlemek isterken, Kemal Demir ise 2011 yılında Hakkari Çukurca'da askerlik görevini ifa ederken başından yaralanarak gazi olmuşlardı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Gazilere Devlet Övünç Madalyası Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement