Kocaeli'de Hafta Sonu 32 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Hafta Sonu 32 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, geçen hafta sonu Karadeniz ve İzmit Körfezi'nde boğulma tehlikesi geçiren 32 kişiyi kurtardı.

29.06.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, geçen hafta sonu Karadeniz ve İzmit Körfezi'nde boğulma tehlikesi geçiren 32 kişiyi kurtardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kandıra ve Karamürsel sahillerinde görev yapan KOSKEM ekiplerinin cumartesi ve pazar günü denizde boğulma tahlikesi geçiren 32 kişiyi kurtardığı belirtildi.

Sezon boyunca haftanın 7 günü görev yapan ekiplerin vatandaşlara güvenli bir tatil imkanı sunduğu vurgulanan açıklamada, kurtarma timinin Kandıra'daki Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci, Karamürsel ilçesindeki Altınkemer ve Darıca'daki Bayramoğlu sahilinde 2005 yılından bu yana hizmet verdiği kaydedildi.

Açıklamada, Kocaeli İtfaiyesi ile Büyükşehir Ambulans Birimi personelinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve gönüllü itfaiyecilerle yaklaşık 200 kişinin görev yaptığı ekibin sezonun sona ereceği 15 Eylül'e kadar görevine devam edeceği bilgisi verildi.

Sahillerin altışar adet jetski ile zodyak bot ile baştan sona denetim altında olduğu aktarılan açıklamada, "KOSKEM ekipleri Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmetini sürdürürken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ambulans Birimi de sıcaktan etkilenen ve boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara ilk yardım hizmeti veriyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi, aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Hafta Sonu 32 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement