Kocaeli'de İşitme Engelli Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de İşitme Engelli Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava

Kocaeli\'de İşitme Engelli Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde işitme engelli Hacer Çetindağ'ın öldürülmesine ilişkin davada cinayet zanlısının yargılanmasına devam edildi.

20.09.2016 20:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde işitme engelli Hacer Çetindağ'ın öldürülmesine ilişkin davada cinayet zanlısının yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Erdal Kaya ile maktulün eşi Selçuk Çetindağ, yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Kaya, Hacer Çetindağ ile aralarında duygusal bağ olduğunu, Çetindağ'ın devamlı kendisiyle birlikte olmayı ve eşinden ayrılmasını istediğini fakat bunları kabul etmediğini ifade etti.

Çetindağ'ın bu tavırlarından çok bunaldığını ve zaman zaman aralarında tartışmalar yaşandığını dile getiren Kaya, bu olaylardan dolayı doktora gidip ilaç kullanmaya başladığını söyledi.

Kaya, olay günü maktulun kendisini arayıp eve çağırdığını dile getirerek, "Hacer'in telefonunda benim fotoğraflarım vardı. Fotoğrafları silmek için isteğini kabul ettim. Hacer bana balkondan anahtar attı. Ben de eve girdiğimde Hacer'e bana dokunmamasını söyledim. Salonda 20 dakika kadar oturduk. Daha sonra telefondaki fotoğraflarımızı silmesini istedim. Evli olduğunu ve çocuklarının olduğunu söyledim. O da kocasının onlarla ilgilenmediğini, sürekli arkadaşlarına ve derneğe borç para verdiğini söyledi." diye konuştu.

"Kapıyı açık bırakıp evden çıktım"

Yine konuşma sırasında telefonundaki fotoğrafları silmesi gerektiğini söylediğini fakat maktulun fotoğrafları silmek istemediğini aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"Hacer sonra telefonunun yatak odasında olduğunu söyledi. Bunun üzerine 'Sen yatak odasına git, ben su içeceğim' diyerek mutfağa gittim. Mutfaktan bir bıçak aldım, aldığım bıçağı askı çantama koydum ve yatak odasına gittim. 'Fotoğraflar nerede?' diye sordum. 'Ben fotoğrafları sana vermeyeceğim' dedi. Ben de 'Beni bu fotoğraflarla mı tehdit edeceksin?' dedim. O da 'vermem' deyince üstelemedim. Hacer'e 'Sana bir sürprizim var' dedim. Sonrasında arkasını dönmesini istedim, arkasını dönünce bir elimle kafasını tutarak diğer elime aldığım bıçakla Hacer'in boğazını kestim. Sonrasında Hacer'i yere bıraktım."

Olay esnasında çantasındaki çakmak, telefon, anahtar ve çakmak gazının düştüğünü belirten Kaya, "Bir müddet neden böyle yaptığıma şaşırarak oturdum. Sonra kalkıp eşyalarımı topladım, yalnızca çakmak gazını çantama koymadım. Ölmek istedim. Hacer'in üzerini örttüm. Daha sonra çakmak gazını döktüm ancak yakmayı düşünmeme rağmen yakmadım." ifadelerini kullandı.

Kaya, çorabı ve elleri ile duvarların kan olduğunu belirterek, "Çorabımı çıkararak olay yerinde bıraktım yatak odasının kapısı kapalıydı. Kapıyı açıp odadan çıktım, çocukları merak etmiştim. Odalarına gidip baktığımda uyuduklarını gördüm. Ellerimi yıkadıktan sonra dış kapıyı açık bırakarak evden çıktım." dedi.

"Kapı kilitliydi, anahtarımla kapıyı açtım"

Maktulun eşi Selçuk Çetindağ ise sabah 06.00'da işten çıkarak eve geldiğini belirterek, "Kapı kilitliydi, anahtarımla kapıyı açtım. Büyük çocuğum yanıma gelerek kardeşinin ağladığını söyledi. Bunun üzerine odaya gittiğimde bebeğin çok ağladığını ve gözlerinin şiştiğini gördüm. Hacer'e bakmak için yatak odasına gittiğimde kapının açık olduğunu ve Hacer'in yerde gözünün açık olduğunu gördüm. Yatak odasını halısının üzerinde ve yatağın kenarında kan gördüm. Olay yerinde kendimize ait olmayan hiçbir eşya görmedim. Ayrıca, odada herhangi bir dağınıklık da görmedim. Sadece yatak biraz dağınıktı." şeklinde konuştu.

İzin isteyerek söz alan maktul Çetindağ'ın ağabeyi Cemalettin Deniz de Kaya'nın beyanlarının doğru olmadığını savundu.

"Ceza ehliyetinin tespitini talep ediyoruz"

Sanık avukatı Mustafa Ersun Künbi ise olay yerindeki el svaplarının ve diğer delillerin polisler tarafından toplanmış olabileceğine işaret ederek, "Müvekkil olay yerini sabah uzaktan görmüştür. Detayları görmemesi normaldir. Bunun yanı sıra baz istasyonlarından alınan sinyal bilgilerinde sinyal gücü ve arızalara bağlı olarak doğru olmayan sonuçlar alınabilmektedir. Biz bu aşamada müvekkilin ifadesinde olay gecesi psikiyatri ilaç kullanıp akabinde alkol aldığını da ifade etmiş olmasını da dikkate alınarak ceza ehliyetinin tespitini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Erdal Kaya'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Gölcük'te geçen yıl ekim ayında 2 çocuk annesi ve işitme engelli Hacer Çetindağ, evinde boğazı kesilmiş halde bulunmuş, cinayeti işlediği iddiasıyla kadının eşinin arkadaşı olan Erdal Kaya tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de İşitme Engelli Kadının Öldürülmesine İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement