Kocaeli'de Kerbela Şehitleri Anıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Kerbela Şehitleri Anıldı

Kocaeli\'de Kerbela Şehitleri Anıldı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

11.10.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Darıca Nenehatun Stadı'ndaki programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Prof Dr. Haluk Görgün, Türkiye Caferiler Vakfı Genel Başkanı Yahya Kemal Utar, Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, yaptığı konuşmada, Kerbela'da yaşananların bir "insanlık suçu ve soykırım" olduğunu ifade etti.

Bugün İslam coğrafyasında yaşananların, İslam düşmanlarının fitne ve fesadı olduğunu dile getiren Apaydın, "Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altıda birleşecek ve ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir gücün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Pensilvanya'daki FETÖ'yü de lanetliyoruz. O kadar masum insanın canını aldılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanvekili Özak da "Biz bu derin acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Karanlık düşünenlere karşı el ele duracağız. Allah bizlere başka acılar yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kerbela'da yaşananların tüm İslam aleminin ortak yası olduğunu vurguladı. Karabacak, "Birbirimize ayrı gözlerle bakmamalıyız. Gönlümüzü açalım güzelce. Kerbela olayı tarihten alınması gereken bir derstir. Hepimiz kardeşiz, hepimiz Müslümanız. Üzerimizde oynanan oyunların farkındayız ve biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyacağız." ifadesini kullandı.

Matemi simgeleyen siyah elbiseler giyen grup, ilahiler eşliğinde Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının yasını tuttu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Kerbela Şehitleri Anıldı - Son Dakika


Advertisement