Kocaeli'de Modern Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Modern Hayvan Pazarı Açıldı

Kocaeli\'de Modern Hayvan Pazarı Açıldı

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve kolay, kısa süreli ulaşım mesafesiyle İstanbullular için alternatif olarak gösterilen modern hayvan pazarı düzenlenen törenle açıldı.

09.09.2016 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan ve kolay, kısa süreli ulaşım mesafesiyle İstanbullular için alternatif olarak gösterilen modern hayvan pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Solaklar Mahallesi'nde 22 dönüm arazi üzerinde inşa edilen pazarın açılış törenine, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve il müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Doğan, törende yaptığı konuşmada, 10 milyon lira yatırım maliyeti olan projeyi hazırlarken Türkiye ve dünyadaki bütün örnekleri incelediklerini belirterek, en iyisini yapmak için çabaladıklarını söyledi.

Türkiye'nin en modern hayvan pazarını İzmit'te hayata geçirdiklerini vurgulayan Doğan, 6 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan tesiste kurbanlıklarını satmaya gelen vatandaşlar için de pansiyon ve kafeterya olduğunu anlattı.

Doğan, pazarın hem şehir merkezine hem de otoyola yakın olması dolayısıyla çok avantajlı bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Modern hayvan pazarı, çevredeki illere de hizmet edecek. İstanbul'da bir yerden başka bir yere gitmek saatler alabilir ama Anadolu yakasından buraya 1 saatte gelmek mümkün. Vatandaşımız buradan hayvan pazarından alınan kurbanlığı alıp hemen tesisin yan tarafında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait mezbahada kesimini yaptırabilir."

Konuşmaların ardından protokol üyelerince hayvan pazarının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra pazardaki bir devenin satılmasına aracılık eden Doğan, besicilerle sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Modern Hayvan Pazarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement