Kocaeli'de Sınav Tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Sınav Tedbirleri

Kocaeli Valiliği, KPSS-Önlisans sınavının gerçekleştirileceği 16 Ekim tarihinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çeşitli tedbirler alındığını bildirdi.

14.10.2016 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valiliği, KPSS-Önlisans sınavının gerçekleştirileceği 1 6 Ekim tarihinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çeşitli tedbirler alındığını bildirdi.

Valiliğin yazılı açıklamasında, 16 Ekim 2016 tarihinde İzmit, Gölcük, Gebze, Körfez ve Karamürsel ilçelerinde 140 binada yapılacak KPSS'nin ön lisans mezunlarına yönelik oturumunda 41 bin 922 adayın ter dökeceği kaydedildi.

Sınavın sağlıklı yapılabilmesi için Kocaeli Valiliği tarafından bazı tedbirlerin alındığı vurgulanan açıklamada, "Sınavın güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla sınav yapılacak binaların yakınında pazar kurulmayacak, araçların klakson çalmalarına, araç konvoyları oluşturulmasına ve inşaat çalışması yapılmasına izin verilmeyecek ve bu konuda ilgili kurumlar tarafından gerekli tedbirler alınacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Tedbirler kapsamında, KPSS sınavlarına girecek adayların sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve belediyeler tarafından yollarda herhangi bir bakım ve onarım çalışması yapılmayacak.

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıtası tarafından trafik akışını kesecek, yavaşlatacak şekilde herhangi bir düzenleme ve çalışma gerçekleştirilmeyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili belediyelerce sınav yapılan okulların etrafında sınav günü ve sınav bitimine kadar pazar kurulmasına müsaade edilmeyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesince sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergahlarına ek seferler konulacak.

Sınavlara giren adayların dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü, anons, müzik yayını, propaganda ve miting gibi her türlü faaliyet güvenlik kuvvetlerince herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecek ve ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacak.

Sınav yapılan yerlerin etrafında güvenliği sağlamak üzere İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yeterli sayıda mobilize ekip görevlendirilecek.

Kocaeli Üniversitesi kampüsü içerisinde oluşturulan sınav sonuçlarına ilişkin evrakı teslim alacak merkeze giden kişilerin bulunduğu araçların ulaşımı için trafik ekipleri gerekli kolaylığı gösterecek.

Sınav süresince görevli İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıta ekipleri tarafından, sınava yetişemeyecek durumda olan adaylara ya da sınav öncesi kimliğini kaybeden öğrencilerin yeni nüfus cüzdanı çıkartma taleplerini karşılamak üzere sınav günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık olan (İzmit-Gölcük-Körfez-Karamürsel-Gebze) İlçe Nüfus Müdürlüklerine, gerek görüldüğünde kurum araçları ve sair araçlarla ulaşmaları konusunda yardımcı olunacak.

Sınavların yapılacağı binalarda otopark olarak kullanılan alanlar, sınava girecek olan adayların kullanımına açık tutulacak olup, ücretsiz kullanılmaları sağlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Sınav Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement