Kocaeli'de Spor Şurası - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Spor Şurası

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli Spor Şurası'nda spor yönetimi, tesisleşme, spor ekonomisi, altyapı ve performans, eğitim ve spor ilişkisi ile spor ve medya ilişkisi konuları ele alındı.

25.11.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli Spor Şurası'nda spor yönetimi, tesisleşme, spor ekonomisi, altyapı ve performans, eğitim ve spor ilişkisi ile spor ve medya ilişkisi konuları ele alındı.

Başiskele ilçesindeki bir otelde düzenlenen şuranın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, bu etkinlikle yerel yönetim olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 500 katılımcının 10 ayrı masada, çok sayıda spor branşıyla ilgili spor yönetimi, sporun altyapısı, ekonomisi ve bütçelemesi, tesisleşmesi, eğitim ve spor ilişkisi, spor ve medya gibi konularda çok yoğun müzakereler yapılacağını anlatan Doğan, hazırlanan sonuç raporunun tavsiye kararı olarak gerekli mercilere yönlendirileceğini bildirdi.

Açılış konuşmalarının ardından spor programcısı Ersin Düzen'in moderatörlüğünde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanlarından Efe Aydan, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Çulcu ile eski milli futbolcu Ogün Temizkanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panel gerçekleştirildi.

Ali Düşmez, panelde yaptığı konuşmada, futbol kulüplerinin finansal fair-play'e çok dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Alt liglerden de birçok kulübün borcunun bulunduğunu vurgulayan Düşmez, "Kulüplerin, maalesef yardım isteme alışkanlığı yerleşmişti. 'Vergilerimizi silin, sigorta borçlarımızı silin.' Artık deniz bitti. Bugün 10 milyon dolar borcu olan amatör kulüp var" diye konuştu.

Efe Aydan ise Türkiye'nin spor alanında geleceğinin gençlerden geçtiğini belirtti. Gençlere iyi bir spor eğitimi verilmesi gerektiğini aktaran Aydan,  "Olimpiyatları almak istiyoruz. İyi de devşirmelerle mi yarışacağız? Buna karşıyım. Benim kendi ülkemde yetişmiş, benim Türk antrenörümle bir noktaya gelmiş sporcuların bulunup ortaya çıkartılması, bu tip sporcularla derece almamız beni çok daha fazla mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Mustafa Çulcu da 2009'da üye olunan UEFA Hakem Konvansiyonu'yla Türk hakemlerinin önünün açıldığını vurguladı.

Ogün Temizkanoğlu ise sporcuların yanı sıra kulüp yöneticilerine de eğitim verilmesi gerektiğini bildirdi. Temizkanoğlu, şöyle konuştu:

"Bir teknik direktör alırken onun isteklerini yapacaksınız ama daha sonra vazgeçip 'o futbolcuyu almayacağım, bunu alacağım' diyeceksiniz. Benim bildiğim kadarıyla en son Hamza hocanın başına gelenler... Demek ki Türkiye'de 3 tane kupa almışsınız, eğer yönetici sizi sevmiyorsa hiçbir şey fark etmiyor."

Panelin ardından onarlı gruplarda, müzakere yöntemiyle katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirdiği çalıştay gerçekleştirildi.

Şurada kayıt altına alınan görüş ve öneriler, daha sonra rapor haline getirilecek

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Spor Şurası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement