Kocaeli'de Tramvay Alım Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Tramvay Alım Sözleşmesi İmzalandı

Kocaeli\'de Tramvay Alım Sözleşmesi İmzalandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim vaadleri arasında yer alan ve kent içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla yapılması planlanan 'Akçaray' adlı tramvay projesi kapsamında, bugün 12 tramvay aracı alım sözleşmesi imzalandı.

05.10.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde seçim vaadleri arasında yer alan ve kent içi ulaşımını rahatlatmak amacıyla yapılması planlanan 'Akçaray' adlı tramvay projesi kapsamında, bugün 12 tramvay aracı alım sözleşmesi imzalandı.

Kocaeli'de özellikle kent içindeki trafik sorununu çözmek amacıyla yapılması planlanan tramvay projesi kapsamında 12 adet tramvay alım sözleşmesi Sekapark'ta imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Durmazlar Makine Sanayi ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından imzalandı.

ŞUBAT AYINDA RAY MONTAJI START ALIYOR

Şubat ayında ray montajının başlatılacağını söyleyen Genel Sekreter Büyükakın, "Tramvay hattı ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı. 113 milyon 990 bin TL ihale bedeli bu ihalemizi Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. kazandı. 7 Ağustos 2015'te yer teslimi yapıldı. İş bitimi tarihimiz ise 6 Şubat 2017. Şantiye kurulumuna başladık. Depo alanı etrafını paneller ile kapattık ve inşaat için sondaj çalışmalarına başladık. Yüklenici 10 Ekim 2015 tarihine kadar güzergah ve alt yapı uygulama projelerini müşavire ve idareye sunacak. Alt yapı imalatına ve güzergah temel kazısına kasım ayında başlıyoruz. Şubat ayında ise ray montajına başlamayı planlıyoruz" dedi.

GÜNLÜK YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ 16 BİN KİŞİ OLACAK

İnşaatın 2016 yılı sonunda tamamlanacağını söyleyen Kocaeili Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Akçaray, Ulaşım Master Planı'nın gereği olduğu kadar, milletimizin talebi ve ortak aklın da bir sonucudur. 2016'nın sonunda inşaat tamamlanacak. 2017 yılı içinde tramvay yolcu taşımacılığına başlayacak. Sekapark-Otogar arasında çift yönlü, 7,2 kilometrelik, 11 istasyondan oluşan güzergahta yolcular taşınacak. Açılış yılında günlük yolcu taşıma kapasitesi yaklaşık 16 bin kişi olacak" dedi.

12 ADET TRAMVAY ALIMI SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Konuşmaların ardından 12 tramvay aracı alımı sözleşmesi imzalandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla finanse ettiği tramvay projesinin güzergahı için yolcu talebi, diğer ulaşım sistemleriyle entegrasyonun sağlanması ve inşaat maliyeti de ele alınarak tramvayın Otogar ile Sekapark arasında Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark güzergahında yol alacak. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Tramvay Alım Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement