Kocaeli'de Verimi Artan Çiftçi Sağlıklı Ürünler Üretiyor - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Verimi Artan Çiftçi Sağlıklı Ürünler Üretiyor

Kocaeli\'de Verimi Artan Çiftçi Sağlıklı Ürünler Üretiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelindeki çiftçilere yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği büyük ilgi gördü.

24.10.2015 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelindeki çiftçilere yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği büyük ilgi gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 750 çiftçiye toplamda 577 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği yaptı. Hayvanların et ve süt veriminin artırılması ile daha sağlıklı gıdaya ulaşmanın önü açılıyor.

Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılığa destek veren hizmetlerini sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen proje kapsamında Kocaeli genelinde 750 çiftçiye toplamda 577 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum desteği yapıldı. Kandıra genelinde ise toplamda 363 çiftçiye 202 ton yüzde 50 hibeli yem bitkisi tohum dağıtımı gerçekleştirildi. Daha kaliteli ve verimli ürün alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen proje çiftçilerin büyük ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen veteriner ve ziraat mühendisleri çiftçilerin kaliteli ve verimli ürün almasının yanında, yem bitkileri ekiliş alanlarının artırılması, üretim tekniklerinin daha modern hale getirilmesi, kaliteli kaba yem miktarının artırılıp hayvanların daha sağlıklı ve dengeli beslenmeleri için çiftçilere yönelik yüzde 50 hibeli yem bitkileri dağıtımına özel önem veriyor. Buğday, arpa, fiğ, yulaf tohumunun yanında Çukurova yöresine has olan ve süt üretimini yüzde 30 civarında artıran Karamba tohumu da bu yıl dağıtılan tohumlar arasında yer alıyor.

Proje ile amaçlanan kazanımlar arasında hayvanların et, süt verimleri artırılarak, sağlıklı bir görünüm kazanıp üreme kabiliyetleri olumlu yönde etkilemek, hayvansal kaynaklı ürünlerin kalite, tat, lezzet, aroma, besleyicilik yönleri iyileştirerek insan beslenmesi olumlu yönde etkilemek, üreticinin kendi yemini üretmesi ile işletme masrafları azaltmak, fayda sahibi üreticiler ekim, yetiştirme, hasat teknikleri konularında bilgi ve beceri sahibi haline getirmek, değerlendirilemeyen kıraç araziler tarıma kazandırmak, korunga, yonca gibi derin köklü yem bitkileri ile erozyonun önüne geçmek, baklagil, yem bitkileri üretimi ile topraktaki azot miktarı arttırarak toprağın yapısal olarak iyileşmesi sağlamak yer alıyor - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Verimi Artan Çiftçi Sağlıklı Ürünler Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement