Kocaeli'de Yanan Fabrikalarda Hasar Tespiti Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de Yanan Fabrikalarda Hasar Tespiti Yapılacak

Kocaeli\'de Yanan Fabrikalarda Hasar Tespiti Yapılacak

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yanarak kullanılamaz hale gelen 2 fabrika ve bir depodaki hasar tespit çalışmalarına pazartesi günü başlanacak.

20.06.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde yanarak kullanılamaz hale gelen 2 fabrika ve bir depodaki hasar tespit çalışmalarına pazartesi günü başlanacak.

Başiskele ilçesi Vezirçiftliği Mahallesi'nde bulunan petrokimya fabrikasında çıkan ve hemen yanındaki otomotiv yedek parça deposuna ve bir tavuk fabrikasına sıçrayan yangın sonucu 2 fabrika tamamen yanmış, bir fabrikada ise maddi hasar meydana gelmişti. Yaklaşık 6 saat boyunca süren yangın, bütün ilçelerden gelen takviye ekipler tarafından güçlükle söndürülmüştü. Yangında oto yedek parça deposu tamamen kullanılamaz hale gelirken, petro kimya fabrikasının ise büyük bir bölümü zarar gördü. Tavuk firmasına ait tesiste de hasar oluştu. Fabrikalarda cuma günü akşam saatlerine kadar soğutma çalışmaları yapıldı.

Yanan deponun sorumlusu Halit Şahin, "Yandaki tesiste çıkan yangının bize sıçraması sonucu depomuz yandı. Depomuzda 6 kişi çalışıyordu. Allah'tan kimseye bir şey olmadı. Şu an için hasar tespiti yapılamıyor. Çünkü hem yandaki fabrikada hem de bizim depomuzda zaman zaman küçük çaplı alevler ve dumanlar çıkıp sönüyor. Muhtemelenpazartesi günü hasar tespit çalışması başlayacak" dedi.

İSPET isimli kimyasal üretim fabrikası çalışanları ise, kendilerinin tespitlerde bulunduğunu ancak hasar tespitinin pazartesi günü yapılacağını ifade etti. Güncanlar Tavukçuluk'ta da hasar tespitinin pazartesi günü yapılacağı kaydedilirken, itfaiye ve polis yangının neden çıktığının tespit edilebilmesi için çalışma başlattı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de Yanan Fabrikalarda Hasar Tespiti Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement