Kocaeli'deki Lise Öğrencisinin Denizde Kaybolduğu İddiası - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'deki Lise Öğrencisinin Denizde Kaybolduğu İddiası

Kocaeli\'deki Lise Öğrencisinin Denizde Kaybolduğu İddiası

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Kocaeli Valisi Topaca, kayıp ihbarında bulunulan, deniz otobüsünün kamera kayıtlarından gemiden inmediği belirlenen lise öğrencisi Kurnaz'ın ailesini ziyaret etti Vali Topaca: "Bütün ihtimalleri değerlendirerek arama çalışmalarımız devam ediyor"

12.04.2014 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kayıp ihbarında bulunulan, deniz otobüsünün kamera kayıtlarından gemiden inmediği belirlenen lise öğrencisi Halil Buğra Kurnaz'ın ailesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Topaca, Kurnaz'ın sağ salim bulunmasını temenni ettiklerini belirterek, aramaların karadan, denizden ve havadan devam ettiğini söyledi.

"Bütün ihtimalleri değerlendirerek arama çalışmalarımız devam ediyor" diyen Topaca, İzmit Körfezi'nin büyük bir alan olduğunu ve çalışmaların biraz zaman alabileceğini kaydetti.

Topaca, denize düştüğü veya boğulduğu konusunda çok net bulguların olmadığını dile getirerek, "Çalışmalarımızı karada ve denizde sürdüreceğiz. Bir kriz merkezimiz var. Vali yardımcısının başkanlığında, emniyetten, sahil güvenlikten, liman başkanlığından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden, itfaiyenin yanında Yalova'dan da bir dalgıç ekibi getirdik. Özellikle geminin koordinatları çerçevesinde akıntı yönünde bütün güzergah üzerinde dalma faaliyeti yaptılar. Fakat herhangi bir ip ucu bulamadık. Tabii sahilleri de kontrol ediyoruz. Bir boğulma hadisesi varsa belirli bir süre sonra su yüzüne çıkacaktır ya da kıyıya vurma ihtimali var" şeklinde konuştu.

Kurnaz'ın zeki ve başarılı bir öğrenci olduğunu belirten Topaca, olay öncesi kendisinin "facebook" veya "whatsapp" hesabı üzerinden arkadaşlarıyla görüştüğünü düşündüklerini bildirdi.

Topaca, Kurnaz'ın kişisel hesap şifrelerinin çözülmesi için çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Emniyet çalışıyor. Aile de hesapların şifrelerini çözebilecek tanıdıklarına gönderdi. Sonuç alamazsak pazartesi günü TÜBİTAK'a göndereceğiz. Diğer taraftan da sosyal medyanın merkezinden de çözümünü almaya çalışıyoruz. Çocuğun Gölcük'te bulunduğu sıralarda bir arkadaşıyla buluştuğunu tahmin ediyoruz. O belki olayı aydınlatmada yardımcı olabilir veya şu anda haberleşmesi devam ediyorsa oradan da ip ucu yakalayabiliriz. Her alanda araştırmamız devam ediyor" diye konuştu.

2 gün önce ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu, deniz otobüsünün kamera kayıtlarından gemiden inmediği belirlenen lise öğrencisi Kurnaz için İzmit Körfezi'nde deniz polisi ve sahil güvenlik ekiplerince arama çalışması başlatılmıştı. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Lise Öğrencisinin Denizde Kaybolduğu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement