Kocaeli Dünya Ölçeğinde Bir Otomobil Markası Oluşturmak Istiyoruz - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Dünya Ölçeğinde Bir Otomobil Markası Oluşturmak Istiyoruz

Kocaeli Dünya Ölçeğinde Bir Otomobil Markası Oluşturmak Istiyoruz

Bakan Özlü: AB'nin Türkiye ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından fazladır (2)DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR OTOMOBİL MARKASI OLUŞTURMAK İSTİYORUZBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çayırova İlçesi'nde bulunan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ni (TAYSAD) ziyaret ederek TAYSAD Başkanı...

16.11.2016 20:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Özlü: AB'nin Türkiye ihtiyacı, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacından fazladır (2)

DÜNYA ÖLÇEĞİNDE BİR OTOMOBİL MARKASI OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çayırova İlçesi'nde bulunan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği'ni (TAYSAD) ziyaret ederek TAYSAD Başkanı Alper Kanca ve TAYSAD yöneticileri ile görüştü. Bakan Özlü yerli bir otomobil markası oluşturmak istediklerini söyleyerek, "Yerli marka bir otomobil projesi yürütüyoruz. Burada yerli üretim yapılıyor. Türk işçisi çalışıyor, ihracat yapıyorsunuz. Türkiye'de, Türk Ticaret Kanunu'na göre kurulan firmalar ve yerli üretimler yapılıyor. Eksik olan nedir? markadır. Biz yerli bir marka oluşturmak istiyoruz. Diyorlar ki yerli otomobil yapmayacağımızı söylemişim ben, bakınız şuandaki otomotiv sanayimiz yerlidir ve bizimdir. Türk mühendis ve işçiler çalışıyor. Türkiye ihracat yapıyor, Türkiye'ye gelir sağlıyor. Biz dünya ölçeğinde bir otomobil markası oluşturmak istiyoruz ve bunda da kararlıyız. Asla bir vazgeçme yoktur. Bizim yaptığımız çalışmalarda Türkiye'nin kendi imkanları, kendi mühendisi, kendi yan sanayi ve alt yapısıyla bir otomobil tasarlayıp üretebilir, teknik olarak bir problem yoktur sonucuna vardık. Yapmak istediğimiz yerli bir marka oluşturmaktır ve bu marka dünya markası olmalıdır, bunun için çalışıyoruz. Otomobilde iş modeli konusunu çalıştık. Bundan sonraki süreçte nasıl devam edeceğiz. Problem geleceği nasıl planlayacağız. Gelecek planlamasını sayın başbakanımıza arz edip kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Otomotiv sanayinin Türkiye'nin ana sektörlerinden biri olduğunu belirten Özlü, "Talihsiz darbe girişimi ve öncesindeki hadiselerle ilgili TÜBİTAK'ta bazı işlerimizi daha dikkatli yapmaya çalışıyoruz. Özellikle kimleri desteklediğimizi ve kimleri desteklemediğimizi inceliyoruz. O yüzden bazı süreçlerde oluşan uzamaları çözeceğiz . TÜBİTAK'ı güncellemek istiyoruz. Araştırma geliştirme yapmak isteyen, teknoloji üretmek isteyen sanayicilerimizin, girişimcilerin hizmetinde olacak bir kuruluş olacak. Kendisi Ar-Ge yapmayacak, yaptıracak. Teknoloji üreten bir yer olacak. 23 milyar dolar geçen yılki ciro hedefinizi kısa bir süre içerisinde ikiye katlamayla ilgili bir hedefiniz olmalı. TAYSAD'dan bununla ilgili bizden beklentinizle ilgili sizden rapor bekliyoruz. Yani biz ne yaparsak siz bu rakamı ikiye katlayabilirsiniz bunun çalışmasını yapınız. Türkiye'nin kaynakları sınırlı ve bunları etkin kullanmamız lazım. Bir arkadaşımız plastik hammadde sorunundan bahsetti. Türkiye'nin petro kimya ürünlerinde Petkim'in katkısı yüzde 18'lerde. Türkiye 4 Petkim daha bulsa iç pazar petrol türevleriyle ilgili ihtiyaç var. Plastik hammadde sorununu inşallah çözeceğiz. Bu çok önemli bir konu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Dünya Ölçeğinde Bir Otomobil Markası Oluşturmak Istiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement