Kocaeli Gençlik Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Gençlik Çalıştayı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklar konusuna ilişkin, "Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi.

15.04.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlıklar konusuna ilişkin, "Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi. MHP, ilk tepkisinden itibaren net bir tavır ortaya koyamadı. HDP, zaten tümüyle yanlış bir yol üzerinde. Tek istikamet üzeri olan parti AK Parti'dir. Meclis'e verilen teklifin altında firesiz bütün AK Parti milletvekillerinin imzası var. AK Parti milletvekillerinin milletimize veremeyeceğini hesap yoktur. Muhalefetin de bir korkusu yoksa, hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Kocaeli Gençlik Çalıştayı'ndaki konuşmasında dokunulmazlıklarla ilgili milletin beklediği adımın atıldığını, muhalefetin özellikle de CHP'nin teröre destek veren milletvekillerini korumak amacıyla öne sürdüğü bahaneleri boşa çıkarmak için de bütün fezlekelere yargı yolunu açtıklarını söyledi.

Davutoğlu, onların ise "AK Parti çekinir, korkar. Çünkü korktukları çekindikleri dosyalar var" söylediğini ifade ederek, Allah'tan başka kimseden korkmadıklarını, Allah'tan ve milletten başka da kimseye de hesap vermeyeceklerini kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sakin davranırız, edepli davranırız, sükunetle, suhuletle yaklaşırız ama biri bize meydan okumaya kalkarsa hiç durmaz hodri meydan, deriz. İşte dedik. Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi. MHP ilk tepkisinden itibaren tam, net bir tavır ortaya koyamadı. HDP zaten tümüyle yanlış bir yol üzerinde. Tek istikamet üzeri olan parti AK Partidir. Meclis'e verilen teklifin altında firesiz bütün AK Parti milletvekillerinin imzası var. AK Parti milletvekillerinin milletimize veremeyeceği hesap yoktur. Muhalefetin de bir korkusu yoksa hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar. Nitekim önce teklife destek vermeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra da bizim grupta yaptığımız çağrı sonrasında destek vermek zorunda kaldı. Gönüllü vermedi, destek vermek zorunda kaldı. Çünkü biz onlara 'hodri meydan' deyince kaçacak delik kalmadı da ondan. Kaçacak hiçbir yerleri yok. Nereye kaçaklarsa sonlara kadar takip eder hesabı sorarız. Halbuki biz onlara dedik ki, 'gelin bu teklifi birlikte verelim.' Birlikte teklif veremediler. 'Gelin birlikte ortak imzayla verelim, maden dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsunuz' dedik. Gelmediler, imza vermediler. Ama 316 yiğit yola çıkınca onlara da o yiğitlerin arkasına takılmak kaldı. Onlar hep bizim arkamızdan gelecekler. Hep bizim açtığımız yolda bizim arkamızdan gelecekler. Ama biz bir adım geri adım atmayacağız. Şimdi biz de milletimiz de oylamalar esnasında bu tutumun gereğini yapıp yapmayacaklarını göreceğiz. Buradan muhalefet milletvekillerine de seslenmek istiyorum. Gelin milletimizin vicdanını yaralayan bu meselede gereken adımı atalım ve teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı arkasına saklanmalarına bir son verelim. Genel kurulda sizlerin desteğiyle bu tartışmaya son noktayı koyalım."

"Teröre karşı yekvücut olmanız önemli"

Terör örgütü ve siyasi destekçileriyle kararlı bir mücadeleyi yürütürken diğer taraftan da vatandaşların yaralarını sarmaya devam ettiklerini anlatan Davutoğlu, her hafta bir ile gidip bizzat o bölgede hangi adımların atıldığını takip ettiğini, bu gelişmelerden etkilenen öğrencilerin eğitiminin aksamaması, esnafın yaralarının sarılması, insanların yüreğinde herhangi bir şekilde kırılganlık oluşmaması için gayret sarf ettiklerini söyledi.

Davutoğlu, gençler ve toplum kesimlerine bu noktada özel ve önemli görevler düştüğünü ifade ederek, terörün öncelikle gençlerin hayatını ve geleceğini kararttığını, gençlerin bu zor günlerde dayanışma ve kardeşliği göstermesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Gençlerin bir arada olması, el ele güzel yarınlara yürümesinin kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Teröre karşı Doğu'da da, Batı'da da bir arada olmanız, teröre karşı yekvücut olmanız büyük önem taşıyor. Bugünler AK gençlerin farkını ortaya koyacağı, büyük bir kararlılık ve öz güvenle ülkenin kaderine sahip çıkacağı günlerdir. İnşallah sizlerin de seferber olmanızla 78 milyon olarak hep birlikte kenetleneceğiz ve zor günleri hep beraber arkada bırakacağız." dedi.

Yeni anayasa çalışmaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin mevcut pek çok sorununun, birçok maddesi değiştirildiği halde hala otoriter ve yasakçı ruhunu muhafaza eden darbe anayasasından kaynaklandığını belirterek, güçlü ve müreffeh yeni Türkiye'yi inşa etme hedeflerinin mihenk taşının sivil, özgürlükçü ve demokratik yeni anayasa olduğunu kaydetti.

Bunun uzlaşmayla yürütülmesine yönelik bütün tedbirleri aldıklarını dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Ama muhalefet partileri bu uzlaşma çabalarımıza cevap vermediler. Zannettiler ki bu şekilde yeni anayasa gündemden düşer. Asla buna izin vermedik. Kendi anayasa komisyonumuzu koyarak yoğun bir şekilde çalışmaya devam ettik. Biz AK Parti olarak milletimize verdiğimiz sözü daha fazla geciktirmemek için bu çalışmayı da inşallah tamamına erdireceğiz ve önce Meclisimizin sonra milletimizin onayına sunacağız. Bu çerçevede sözü olan, önerisi olan herkesi bu çalışmaya olumlu katkıda bulunmaya davet ediyorum. Milletimizin nasıl bir anayasa istediği, ülkemizin nasıl bir anayasaya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. İnşallah en kısa zamanda Türkiye'yi sivil, özgürlükçü ve demokratik bir yeni anayasayla buluşturacağız."

Gençler için atılan adımlar

Başbakan Davutoğlu, gençlere inandıklarını ve güvendiklerini belirterek, ülke adına gençlerden büyük beklentileri olduğunu, onlara en ideal şartları sunabilmek için yıllardır canla ve başla çalıştıklarını, 14 yılda gençler için bir çok alanda çok önemli adımlar atıldığını söyledi.

Seçilme yaşını indirdiklerini, başörtü yasağının kaldırıldığını, katsayı zulmünü ve farkını sonlandırdıklarını, bütün illerin üniversiteye kavuştuğunu, gençlerin yükseköğretime erişiminin arttığını ifade eden Davutoğlu, 2002'ye kadar sadece 76 olan üniversitenin 193'e çıkarıldığını, yurtların da 604'e ulaştığını, yatak kapasitesinin de yüzde 54 artırıldığını anlattı.

Davutoğlu, spor tesislerinin de çoğaltıldığını, 14 yılda 1789 spor tesis yapıldığını, 5 sporcu fabrikasının bitirildiğini, 27 sporcu fabrikasının yapımının da 2016 sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Gençlik merkezlerinin de 219'a çıkarıldığını belirten Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdikleri sözleri yerine getirdiklerini, gençlerin de "Söz verdik yaptık" kampanyasına verdiği desteğin dünya tarafından göründüğünü söyledi.

"Biz söz verdik mi mutlaka yaparız" diyen Davutoğlu, önlisans ve öğrenci burslarını ve kredileri artırdıklarını, genç girişimcilere 100 bin liraya kadar kredi imkanı getirdiklerini aktardı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, bu ay içinde çeyiz hesabı uygulamasını başlatacaklarını belirterek, gençler "Hepinizin bu projelerde yer almasını istiyorum. Kısa film, kitap dergi ve benzeri sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek vermeyi öngören Gençdes programını hayata geçiriyoruz. Bu program için 50 milyon lira kaynak ayırdık. Bu kaynakları kullanın. Tüketin tekrar 50 milyon. Tekrar, tekrar bütçemizden kaynak ayıracağız. Yeter ki sizler özgün kabiliyetlerinizi ortaya koyun. Kocaeli'ye de verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Ne zaman Kocaeli'ye gelsek biz moral buluyoruz. Ne aman Kocaeli gençliğiyle buluşsak, sizin tabirinizle söylüyorum biz şarj oluyoruz. Hiç bitmeyecek şekilde şarj oluyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Notlar

Programın düzenleneceği Sabancı Kültür Merkezine çıkan yollarda bekleyen gençler ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak Başbakan Davutoğlu'nu selamladı.

Salon çevresi ve içine Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun posterleri ve Türk bayrakları asıldı. Programa katılan gençler Davutoğlu salona girerken cep telefonlarının flaşlarını açarak "Samanyolu" şarkısını söyledi.

Ayrıca Davutoğlu'nun konuşması esnasında salonda "Kadim Milletimizin Özgüvenli Gençliği", "Kitap Okuyan Gençlik" yazılı dev bir afiş açıldı.

Konuşmalar sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakan Davutoğlu'na "Klavuz gençlik tablosu" takdim etti.

Etkinliğe Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile AK Parti Kocaeli milletvekilleri katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli Gençlik Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement