Kocaeli İşaret Diliyle Cinayeti İşlediğini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli İşaret Diliyle Cinayeti İşlediğini Anlattı

Kocaeli İşaret Diliyle Cinayeti İşlediğini Anlattı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ'ın boğazını keserek öldüren Erdal Kaya işaret dili ile cinayeti tek başına işlediğini, anlatmak istediği çok şey olduğunu ve tercüman desteğiyle mahkemeye yazılı savunmada bulunacağını söyledi.

22.06.2016 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde, kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ'ın boğazını keserek öldüren Erdal Kaya işaret dili ile cinayeti tek başına işlediğini, anlatmak istediği çok şey olduğunu ve tercüman desteğiyle mahkemeye yazılı savunmada bulunacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Hacer Çetindağ'ı öldüren Erdal Kaya'nın yargılanmasına Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Hacer Çetindağ'ın ağabeyi Cemalettin Deniz, babası Şaban Deniz, ablası Ayhan Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına Avukat Bilge Kaya katıldı. Daha önceki ifadelerinde kendisi gibi işitme engelli olan Hacer Çetindağ ile aralarında ilişki olduğunu, evinde buluştuğu Hacer Çetindağ ile tartışınca bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü tercüman aracılığıyla anlatan Erdal Kaya, bugün duruşmada da işaret dilini kullanarak tercüman aracılığıyla ifade verdi. Erdal Kaya anlatmak istediği çok şey olduğunu belirterek, "Olay günü yalnızdım. Tek başıma yaptım. Sağır ve dilsiz olduğum için buradaki konuşmalardan hiçbir şey anlamıyorum. Benim anlatmak istediğim çok şey var. Fakat sağır dilsiz olduğum için tercümana açıklama yaparak bu konuşmaları mahkemeye yazılı olarak ileteceğim" dedi.

Duruşmada söz alan davacının avukatı Hüseyin Acurman, Erdal Kaya'nın cinayeti tek başına işlemediğini ileri sürerek, "Bu olayı Erdal Kaya'nın tek başına işlemediği ve öldürülen Hacer Çetinkaya'nın eşi Selçuk Çetinkaya'nın bu olaya dahil olma konusunda ciddi şüphelerim var. Olay öncesinde söyledikleri yerlerde çelişkiler var. Erdal Kaya ve Selçuk Çetindağ'ın telefon kayıtlarının detaylı bir şekilde incelendikten sonra yeniden değerlendirme yapılmasını istiyorum" diye konuştu.

Erdal Kaya'nın avukatı Mustafa Ersun Künbi ise sanığın psikolojik tedaviler görüp ilaçlar kullandığını ifade ederek, "Müvekkilim psikolojik tedaviler gördüğü için ilaç kullanmaktadır. Olay günü de kullandığı ilacın yanında alkol almıştır. Bu durumun etkilerinin tespiti bakımından Adli Tıp Kurumu ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden ceza ehliyetine yönelik rapor alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca müvekkilim salonda söylenenler konusunda bilgi sahibi olmadığı için duruşmanın seyri değişebiliyor. Duruşmada tüm beyanların tercüman aracılığıyla müvekkilime anlatılması talebinde bulunuyorum" dedi.

Mahkeme heyeti sanığa yazılı savunma hazırlamak için süre verilmesine, sanığın psikiyatrik tedavi gördüğü hastanelerdeki tedavi belgelerin gönderilmesine karar vererek duruşmayı 20 Eylül tarihine erteledi.

Duruşma sonunda adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri cinayeti protesto etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklamada bulunan Kübra Köksalan kadın cinayetlerinde indirimlerin uygulanmaması gerektiğini belirterek, "Genç yaşta hayatı elinden alınan, çocuklarını ve ailesini derin hüzne boğan Hacer kardeşimizin katilinin hak ettiği cezayı alabilmesi için bir kez daha haykırıyoruz; Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli İşaret Diliyle Cinayeti İşlediğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement