Kocaeli Kesik El Cinayetinde Savcının Tahliye Istemine Tepki - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Kesik El Cinayetinde Savcının Tahliye Istemine Tepki

Kocaeli Kesik El Cinayetinde Savcının Tahliye Istemine Tepki

Kesik el cinayetinde savcının tahliye istemine tepkiİZMİT'te, geçen yıl Ocak yaşında 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu dövüp, iple boğduktan sonra ellerini keserek cesedini yol kenarına atan Muhammet Yıldız ile birlikte tutuklu yargılanan kız arkadaşı Sertaç Özer için savcı tahliye isteminde bulundu.

08.12.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kesik el cinayetinde savcının tahliye istemine tepki

İZMİT'te, geçen yıl Ocak yaşında 21 yaşındaki Nuran Dutlu'yu dövüp, iple boğduktan sonra ellerini keserek cesedini yol kenarına atan Muhammet Yıldız ile birlikte tutuklu yargılanan kız arkadaşı Sertaç Özer için savcı tahliye isteminde bulundu. Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş ve avukatı Esin Yeşilırmak, savcının tahliye istemine tepki gösterdi. Avukat Esin Yeşilırmak, kadın cinayetlerinin önlenmesi için caydırıcı cezalar beklediklerini belirterek, "Olay günü aynı evde bir kişinin diri diri elleri kesilirken uyuduğunu söylüyor ve savcı da buna inanıyor" dedi.

22 Ocak 2015 tarihinde, İzmit- Kandıra yolunun Çayırköy mevkiinde Nuran Dutlu'nun cesedi bulundu. Elleri bileklerinden kesilen Nuran Dutlu'nun öldürülmesiyle ilgili Muhammet Yıldız ile kız arkadaşı Sertaç Özer tutuklandı. Muhammet Yıldız, Nuran Dutlu'yu 5 bin TL'lik borcunu ödememesi nedeniyle Bursa'da iple boğarak öldürdüğünü, ellerini kestiğini, cesedi ise Kandıra yolunda attıklarını söyledi.

Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammet Yıldız, Sertaç Özer ve tutuksuz yargılanan Vedat Ay ile öldürülen Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş katıldı. Duruşmada Cumhuriyet savcısı mütalaasını yenileyerek, suç delillerini gizlemek suçundan tutuklu yargılanan Sertaç Özer'in tutuklu bulunduğu sürenin göz önüne alınarak, hükümle birlikte tahliyesini talep etti. Duruşmada tutuksuz yargılanan diğer sanıklar Arif Çamur, Murat Avcı, Mehmet Kaynar ve Mustafa Barış Yurtsever'in 30 gün adli para cezası karşılığı 900 TL adli para cezası ödemeleri durumunda kamu davasının düşürülmesine karar verildi.

Sanıklar Muhammet Yıldız ve Sertaç Özer'in ise tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, duruşma 1 Şubat'a ertelendi.

ANNESİ TAHLİYE İSTENİLMESİNİ TEPKİ GÖSTERDİ

Duruşma sonunda Nuran Dutlu'nun annesi Hediye Görmüş gözyaşlarına hakim olamadı. Sertaç Özer'in tahliyesinin istenilmesine tepki gösteren Hediye Görmüş, "Kızı çıkarmaya çalışıyorlar. Peşini bırakmayacağım, sonuna kadar uğraşacağım. Bu kadar işkenceye, benim evladımın ellerini diri diri kesiyorlar. Kafa tası görünüyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Hediye Görmüş'ün avukatı Esin Yeşilırmak ise yaptığı açıklamada, "Savcının mütalaası tamamen hatalıdır. İlk verdiği mütalaadan döndü bugün ve diğer tutuklu sanık için tahliye istedi. Bunun da kabul edilmesi mümkün değildir. Olay günü aynı evde gerçekten bir kişinin diri diri elleri kesilirken, saç yapısı koparılırken uyuduğunu söylüyor ve savcı da buna inanıyor. Buna göre karar veriyor. Bunu kabul etmemiz bizden beklenemez. Hediye hanımın adalet duygusunu sağlaması mümkün değildir. Buna göre itirazlarımızı sunacağız karar duruşmasında. Biri kurban seçilip, cezayı komple üstlenmesi bekleniyor. ve mahkemede bizim buna inanmamızı bekliyor. Bizim buna inanmamız mümkün değil. Eğer karar bu şekilde çıkarsa buna Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte itiraz edeceğiz. Bugün çok kötü bir mütalaa verildi. Kadın cinayetlerinin ısrarlı bir şekilde önlenmesi için caydırıcı cezalar verilmesi gerekir dedikçe daha da indiriyorlar cezaları" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Kesik El Cinayetinde Savcının Tahliye Istemine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement