Kocaeli Kitap Fuarı'nda Geçmişe Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Kitap Fuarı'nda Geçmişe Yolculuk

Kocaeli Kitap Fuarı\'nda Geçmişe Yolculuk

4. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yer alan sahaf rafları tarihi yazınları okurlarla buluşturuyor.

18.05.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 4. Kocaeli Kitap Fuarı geçmiş ile bugünü birleştiriyor. Birbirinden ünlü yazarların konferans verdiği, Kocaeli Kitap Fuarı, 1920'lerin Varlık, Aydede, Akbaba Dergilerinden 1800'lü yıllara ait kitaplara kadar birçok tarihi kitabın sunulduğu sahaf stantlarıyla geçmişe yolculuk yaptırıyor.

AYDEDE, VARLIK DERGİLERİ

Büyükşehir Belediyesi 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yer alan sahaf stantları geçmişi günümüze getiren materyalleri kitapseverlerle buluşturuyor. Zamanının en çok okunan, satan dergi, kitap ve gazeteleri sergileyen sahaf rafları Kocaeli Kitap Fuarı'na gelen vatandaşların ilgisini çekiyor. Sahaf raflarında, Refik Halit Karay tarafından 2 Ocak 1922 yılında yayın hayatına başlayan Aydede Dergisi, 15 Temmuz 1933 yılında ilk yayımı yapılan sanat ve edebiyat dergisi, 1900'lü yılların eski gazeteleri gibi birçok tarihi yazın bulunuyor.

PLAKLAR 10 LİRADAN BİN LİRAYA

Kitap Fuarı'nda bulunan sahaflarda sadece kitaplar bulunmuyor. Geçmişte ün yapmış, sevilen ses sanatçıların plakları da sahaf raflarını süsleyen tarihi materyallerden. Edith Piaf, Bob Marley gibi, Dean Martin, Mouric Chevaier, Beatles, gibi birçok yabancı şarkıcıların plakları müzikseverleri bekliyor. Barış Manço'nun 24 Ayar plağı, zamanın en önemli gruplarından Beyaz Kelebekler gibi eşsiz eserler 10 liradan bin liraya kadar fiyata satılmakta.

1800'LÜ ROMANLAR

Öte yandan 1800'lü yılların sevilen romanları, en çok okunan kitapları da sahaf stantlarda bulunuyor. Yabancı eserlerin de bulunduğu kitaplar okurların büyük ilgisini çekiyor. Uzay aracı, paletli kamyon gibi 1940'ların oyuncakları da dikkat çekiyor

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Kitap Fuarı'nda Geçmişe Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement