Kocaeli Korumaya Muhtaç Çocuklar Donanma Komutanlığı'nda Ağırlandı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Korumaya Muhtaç Çocuklar Donanma Komutanlığı'nda Ağırlandı

Kocaeli Korumaya Muhtaç Çocuklar Donanma Komutanlığı\'nda Ağırlandı

Korumaya muhtaç çocuklar Donanma Komutanlığı'nda ağırlandı Bir süredir kapılarını sivillere de açan, zaman zaman eğitim tatbikatlarına personel aileleri ile sivil vatandaşları da götüren Donanma Komutanlığı'nda bugün bir ilk daha yaşanarak, bu kez Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde yaşayan 37 kimsesiz çocuk Gölcük Deniz Üssü'nde konuk edildi, onlara savaş gemileri gezdirildi.

28.02.2015 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Korumaya muhtaç çocuklar Donanma Komutanlığı'nda ağırlandı

Bir süredir kapılarını sivillere de açan, zaman zaman eğitim tatbikatlarına personel aileleri ile sivil vatandaşları da götüren Donanma Komutanlığı'nda bugün bir ilk daha yaşanarak, bu kez Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde yaşayan 37 kimsesiz çocuk Gölcük Deniz Üssü'nde konuk edildi, onlara savaş gemileri gezdirildi.

Donanma Komutanlığı'na gelen talepler değerlendirilerek gerçekleştirilen programla, Gölcük İlçe Kaymakamlığı ile yapılan temaslar sonucu ilçedeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde barınan korumaya muhtaç çocuklar belirlenerek öğretmenleriyle birlikte bugün konuk edildi. 7-17 yaş arası 19 erkek 18 kız çocuğu Donanma Komutanlığı'nın Poyraz rıhtımı'nda demirli bulunan TCG Yıldırım Fırkateyni'nde Kuzey Görev Gurup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, TCG Yıldırım Fırkateyni Komutanı Dnz. Kurmay Albay İsmail Budanur tarafından karşılandı. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Berat Özer ile kurum görevlilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, korumaya muhtaç 37 çocuk ile diğer konuklara denizci şapkaları da hediye edildi.

Kuzey Görev Gurup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede çocuklarla ayrı ayrı ilgilenirken, TCG Yıldırım Fırkateyni'nin Komutanı Deniz Kurmay Albay İsmail Budanur onlara gemi ile ilgili bilgiler verdi. Çocuklara geminin helikopter hangazrının bulunduğu alanda yangın söndürme tatlikatı izlettirildi. Çocuklar ayrıca geminin çeşitli bölümlerini Silah sistemlerini, köprü üstünde komuta merkezini gezdiler. Çocuklara ayrıca yine rıhtımda bulunan bazı hücümbotlar da gezdirildi. Çocuklar ayrıca Komutanlarla birlikte yemek yemek yedi.

Geziye katılan çocuklardan Nursen Kocabaş, Donanma Komutanlığı'na daha önce bir kez geldiğini, ancak burada bir savamilerine ilk kez çıkıp bu kadar yakından ilk kez görme fırsatı bulunduğunu söyledi. Enes Bayramoğlu adlı çocuk ise buraya gelirken büyük bir heyecan yaşadığını ve çok mutlu olduğunu anlattı. Bayram Demural da, geminin dürbünüyle çevreye baktığını ve burada unutulmaz anlar yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Korumaya Muhtaç Çocuklar Donanma Komutanlığı'nda Ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement