Kocaeli'nde Beklenen Kar Yağışı İçin Kriz Masası Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'nde Beklenen Kar Yağışı İçin Kriz Masası Kuruldu

Kocaeli\'nde Beklenen Kar Yağışı İçin Kriz Masası Kuruldu

Hafta içinden başlayarak hafta sonuna kadar etkili olması beklenilen soğuk hava dalgası sonrasında yaşanacak olumsuzluklara karşı Kocaeli’nde kriz masası oluşturuldu.

05.01.2015 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hafta içinden başlayarak hafta sonuna kadar etkili olması beklenilen soğuk hava dalgası sonrasında yaşanacak olumsuzluklara karşı Kocaeli'nde kriz masası oluşturuldu.

Meteoroloji'den yapılan açıklama sonrasında, Salı gününden başlayarak yurt genelinde etkili olması beklenilen, Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası nedeniyle Kocaeli'nde kriz masası oluşturuldu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu düzenlediği basın toplantısında, soğuk havaların il genelinde oluşturabileceği olumsuz etkilerin önüne geçmek amacıyla valilik bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu açıkladı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekariya Özak, vali yardımcısı Abdullah Etil katıldı. Toplantıda alınan önlemlere değinen Güzeloğlu, vatandaşları ve sürücüleri dikkatli olmaları noktasında uyardı.

100. Yıl Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, " Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre ilimizde şehir merkezlerinde ortalama 10 santimetreye varan kar yağışı bekliyoruz. Perşembe ve Cuma günü -8 dereceye kadar hava sıcaklığı düşeceğini biliyoruz. Bu neden tüm belediye başkanları ve ilgili müdürlüklerimizle kriz masası oluşturduk. Kriz masası İSU, SEDAŞ, Büyükeşhir'den temsilcilerden oluşuyor. İlçelerde ise kaymakamlıklar başkanlığında kriz masaları oluşturuldu. İl genelinde tüm kurumlar üzerine düşen sorumluluklarla ilgili planlama yaptı" dedi.

Alınan tedbirlere de değinen Güzeloğlu, "Karayolları ana hatlarda 15 personel, 4 kar kürüme aracı, 4 greyder ile yollarda tuzlama çalışmaları yapmak için hazır bekliyor. Beklenen kar yağışında eğitimle ilgili kararlar ilçe kaymakamlara bırakıldı. Özellikle okullarda ısınmadan kaynaklı sorun olduğu taktirde o okuldaki sorun giderilene kadar okul tatil edilecek. Sokakta kalan vatandaşlar için sıcak alanlar hazırlandı. 2 tane kar ambulansımız var. Doğumu yakın olan anne adayları ilçe merkezlerine getirilecek" diye konuştu.

En kötü durumlara göre çalışmalarını hazırladıklarından bahseden Vali Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti: "Emniyet ve jandarma birimlerimiz denetimlerini artıracak. Vatandaşlarımız kış şartlarının gereği olan kış lastiği olmadan ve zincir olmadan yola çıkmasınlar. Toplu taşıma araçlarını tercih etsinler. Doğada yaşayan hayvanların da soğuk havadan etkilenmemesi için gerekli yiyecekleri doğaya bırakacak. İnşallah bu soğuk havalı dönemi en az sorunla atlatacağız."

Toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekariya Özak ise Belediye'nin 269 personel, 154 araçlık kar timinin hazır beklediğini ve 16 ayrı noktada da yeteri kadar tuz stoklarının bulunduğunu ifade etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'nde Beklenen Kar Yağışı İçin Kriz Masası Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement