Kocaeli'nde, Sanayi Kuruluşlarına Arıtılmış Su Desteği - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nde, Sanayi Kuruluşlarına Arıtılmış Su Desteği

Atık suların arıtılarak sanayi kuruluşları ve yeşil alanlarda kullanılması için başlatılan "Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Suyu" projesi kapsamında sanayi kuruluşlarına ilk su verilmeye başlandı.

30.09.2014 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanayi kenti Kocaeli'nde, atık suların arıtılarak sanayi kuruluşları ve yeşil alanlarda kullanılması amacıyla başlatılan "Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Suyu" projesi kapsamında sanayi kuruluşlarına ilk suyun verilmeye başlandığı bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSU) yapılan yazılı açıklamada, 3 ay önce başlatılan ve 4,9 milyon liraya tamamlanan Kullar Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Suyu Sistemi'nden, bölgedeki sanayi kuruluşlarına geri kazanım suyu verildiği belirtildi.

Tesisten elde edilecek günlük 10 bin metreküp geri kazanım suyunun, bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile park ve bahçelerde kullanılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kentte iki yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU Genel Müdürlüğü, atık su arıtma tesislerinde arıtılan çıkış sularını değerlendirmek için Geri Kazanım Suyu Projesi geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınları ile ikinci bir arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi, Gebze, Kandıra ve Cebeci Atıksu Arıtma tesislerinde uygulanarak,  yeşil alanlar ile park ve bahçelerin sulanmasında kullanıldı.

Başiskele Kullar, İzmit Plajyolu ve Körfez Atıksu Arıtma tesislerinin çıkış sularının sanayi tesisleri ile yeşil alanlarda kullanılması için de hazırlanan 3 ayrı projenin inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Üç ay gibi kısa sürede 4,9 milyon lira yatırım ile Kullar Atıksu Arıtma Tesisi'nde geri kazanım suyu sistemi kuran İSU, bölgedeki sanayi kuruluşlarına geri kazanım suyu vermeye başladı. Tesisten elde edilecek günlük 10 bin metreküp geri kazanım suyu bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ile park ve bahçelere verildi."

- Tüpraş'ın proses su ihtiyacı karşılanacak

İnşaatı süren Plajyolu Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Suyu Projesi'nin ise kısa süre içinde tamamlanacağı bildirilen açıklamada, geri kazanım suyu ünitesi ile yeni hatlar için 3,9 milyon lira yatırım yapıldığı, tesisten elde edilecek günlük 10 bin metreküp geri kazanım suyunun bölgedeki sanayi kuruluşları ile Sekapark'ın sulanmasında kullanılacağı kaydedildi.

Açıklamada, günlük 40 bin metreküp su elde edilerek, sanayi kuruluşu Tüpraş'ın proses su ihtiyacını karşılayacak olan Körfez Atıksu Arıtma Tesisi Geri Kazanım Projesi inşaatının hızla devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydederek, İzmit Plajyolu ve Körfez Geri Kazanım Suyu projelerinin de kısa süre içinde devreye alınmasıyla günlük 60 bin metreküp su tasarrufu sağlanacağını ifade etti. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nde, Sanayi Kuruluşlarına Arıtılmış Su Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement