Kocaeli'nde Yaptırılacak 33 Bin Kişilik Yeni Stadın Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nde Yaptırılacak 33 Bin Kişilik Yeni Stadın Temeli Atıldı

Kocaeli\'nde Yaptırılacak 33 Bin Kişilik Yeni Stadın Temeli Atıldı

İzmit'te 1976 yılında yapılan ve bugün bölgesel lige kadar düşen Kocaelispor'un yıllarca maçlarını oynadığı İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazi, AVM ve rezidans inşaatı için TOKİ'ye devredildi.

25.09.2014 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit'te 1976 yılında yapılan ve bugün bölgesel lige kadar düşen Kocaeli spor'un yıllarca maçlarını oynadığı İsmetpaşa Stadı'nın bulunduğu arazi, AVM ve rezidans inşaatı için TOKİ'ye devredildi. Bunun karşılığında da yine ToKİ'nin Alikahya Semti'nde yaptırtacağı 33 bin kişilik yeni stadın temeli bugün törenle atıldı. Temel atma törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Hatay'a atanan ve yarın yeni görev ilden ayrılacak olan Vali Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Projeye göre 118 dönümlük alan içinde yapılacak olan stad bir spor kompleksi içinde yer alacak, İhale bedeli 126 milyon TL olan satdyum 2016 yılının başında bitmiş olacak.

Törende konuşan ve sporun her alanında çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konuşmasına söyle devam etti: "Toplam maliyeti 126 milyon TL olan 33 bin kişilik bir 2016 yılının başında hizmete sunmuş olacağız. Spor yatırımları artık sağlık yatırımı olarak değerlendirmek gereken bir yatırım. Çünki sporda ne kadar iyi olursanız sağlıkta harcıyacanız rakam azalıyor. 155 bin lisanslı sporcumuz var. Sporun her alanında çok güzel çalışmalarımız var. Kocaeli son 12 yılda spor alanında ve tüm alanlarda olduğu gibi ciddi mesafeler aldı. Dünya uyuşturucuyla mücadele ediyor. Bu hafta bakanlıkta gündem maddemiz uyuşturucuyla mücadaleydi. Eğer sporun gücünü kullanabilirsek çok iyi mücadele veririz. Spor en başta beyin ve beden disiplini sağlayan önemli bir aktivite. Hayatın her döneminde ve her alanında sporla barışık olan insanların hastalıkla işi olmuyor. Kocaeli'nin en büyük eksiği futbol takımının süper ligde olmaması. Kocaeli'nin şuanda süper ligi takımı yok. bu stadyum hizmete girdiğinde kocaelinde bir süper lig takımı oluşturmak ve bunun için gece gündüz çalışıyoruz. " diye konuştu.

'KOCAELİ'DEKİ SPOR HAYATI DEĞİŞECEK'

Stadyumun tamamlanmasıyla Kocaeli'ndeki spor hayatının da değişeceğini söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da "Kocaeli Asya ve Avrupa'nın önemli kara güzergahlarının kesiştiği bir kentimiz. Kocaeli şehri ile içice uyumlu bir şekilde hayata geçirilecek stadyum ile en kısa sürede tanışacak. 12 yılda Kocaeli çok farklı bir noktaya geldi. Stadımız Türkiye'de inşa edilen 25 stadyumdan birisi olma özelliğine sahip olacak. Biz bu stadları yapacağımızı söylediğimizde yine bize inanmadılar. 2002 de ozamanki genel başkanımız ve şuandaki Cumhubaşkanımız duble yollar yapılacağını söylediğinde yine inanmadılar.Spor alanları inşalarına şuanda hızla devam ediyoruz. Burdaki modren stadyum hayata geçince Kocaeli'ndeki spor hayatıda değişecektir.Yüklenici firma yöneticilerine burada iş güvenliğini sonuna kadar korumalarını istiyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından iki bakan ve kent protokolü tarafından temel atma butonuna basılarak temel atıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'nde Yaptırılacak 33 Bin Kişilik Yeni Stadın Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement