Kocaeli'nin Bir Aylık Yağışı Kartepe'ye 6 Saatte Düştü - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'nin Bir Aylık Yağışı Kartepe'ye 6 Saatte Düştü

Kocaeli\'nin Bir Aylık Yağışı Kartepe\'ye 6 Saatte Düştü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, son yılların en büyük yağışını alan Kartepe'de incelemelerde bulundu.

27.10.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteorolojiden alınan bilgiye göre Kocaeli'nin tamamına bir ayda yağan yağışlar Kartepe'ye 6 saatte yağdı. Yağışlar sonucu Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi 6 santimetre yükseldi.

SON YILLARDAKİ EN BÜYÜK YAĞIŞ

D-100 karayolunun kapanan bölümünde gerçekleşen çalışmaları inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, ekiplerin kısa sürede müdahale ederek yolu açtıklarını belirtti. Eşme ve Acısu'da da incelemelerde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, Kartepe'nin son yıllardaki en büyük yağış miktarını aldığını vurgulayarak, can kaybı olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Başkan Karaosmanoğlu, tüm ekiplerin yağışlar sona erinceye kadar teyakkuz haline olacağını da vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR VE AFAD MÜDAHALE ETTİ

Saat 00.00'dan 06.00'a kadar 6 saatte metrekareye 90 kilogram düşen kentte Büyükşehir'e bağlı İSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye ve Fen İşleri Başkanlıkları, Kocaeli Afet Acil Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü sel felaketinin yaşandığı bölgelere acil müdahalede bulundu.

GÖNÜLLÜLER DE HAZIR

Öte yandan afet durumlarında destek alınacak sivil toplum kuruluşları, gönüllü itfaiyeciler, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), Gölcük Esnaf Odaları Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) elemanları da hazır bekletiliyor.

İSU 10 EKİPLE MÜDAHALE EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü 10 ekip 17 motopomp 4 adet kanal temzileme aracı 5 vidanjör 12 adet kazı yükleyici ve paletli 26 Ekim Pazar günü saat 13.00'dan itibaren sahada çalışıyor

İTFAİYEDE 400 PERSONEL GÖREVDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı 400 personel, dalgıçlar, motopomplar, 4 zodiac bot ve 1 jet bot olası sel durumu için hazır bekliyor.

22 NOKTAYA MÜDAHALE EDİLDİ

Fen İşleri dairesi Başkanlığı ekipleri de saha da aktif olarak görev yapıyor. Şu ana kadar 22 noktaya müdahale edildi. 7 araç ile birlikte 48 kişi kurtarıldı.

KOCAELİ GENELİNE 24 SAATTE 25,5 KG YAĞIŞ

Kocaeli'de en fazla yağışı Kartepe ilçesi aldı. Kartepe'de 6 saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştü. Başiskele'ye 29,8 kilogram yağış düşerken 12 saatte Gölcük ve Karamürsel'e 12 saatte metrekareye 9.89 kilogram yağış düştü. Kocaeli geneline ise son 24 saatte ortalama 24,5 kilogram yağış düştü. Yağışlar yarın saat 12.00'a kadar aralıklı sağanak şekilde devam edecek

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'nin Bir Aylık Yağışı Kartepe'ye 6 Saatte Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement