Kocaeli'nin Donanımlı Otobüsleri Yarın Yollara Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'nin Donanımlı Otobüsleri Yarın Yollara Çıkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin doğalgazlı, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı otobüsleri, yarın hizmete başlıyor.

11.10.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin doğalgazlı, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı otobüsleri, yarın hizmete başlıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 200 adet otobüsün ilk etapta alınan 60'ının, yarından itibaren Körfez ilçesinde belirlenen 4 yeni hatta ve mevcut hatlarda sefere çıkacağı belirtildi.

Otobüslerin, çevreci olmasının yanında yolcuların seyahatlerini keyfe dönüştürecek unsurlar sunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehirin yeni otobüslerinin tamamında kütüphane bulunacak. Artık yol güvenliği ve konfor bizden, arkanıza yaslanıp kitapların renkli dünyasına dalmak sizden. Kütüphanelerdeki ilk kitaplar ise sevilen yazar Kahraman Tazeoğlu'nun olacak. Otobüslerimiz Euro 5 motorlu ve doğalgazlı, çevreye saygılı ve kullanıcıyı önemseyen bir anlayışla tasarlanmış. Engelli vatandaşlarımız için sesli uyarı sistemi olacak, durakları, duraklara yaklaşıldığını ve güzergahını söyleyecek. Araçlarımız 80 kişilik kapasiteye sahip ve Türkiye'de ilk defa bisiklet taşıma aparatı olan araçlar olacak. Ön kısımdaki aparat iki bisikleti taşıyabilecek."

Modern toplu taşımacılıkta Kocaeli'ne sınıf atlatacak otobüslerin, 12 ilçede sefer yapacağı kaydedilen açıklamada, "Toplu taşımada modern, konforlu ve güvenli taşımacılığı kentin her köşesine yaymayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin alımını yapacağı 200 adet CNG'li otobüs, yeni yıldan itibaren kent genelindeki 12 ilçede belirlenecek hatlarda hizmet verecek" denildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'nin Donanımlı Otobüsleri Yarın Yollara Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement