Kocaeli Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı

Kocaeli Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı

Donanma Komutanlığı'nda Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlandı.

27.09.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Donanma Komutanlığı'nda Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlandı. Vatandaşlar ve öğrenciler, Donanma Komutanlığı'nda denizaltı ve savaş gemilerini gezdi. Oramiral Veysel Kösele çocuklarla sohbet ederek, çak yaptı.

Preveze Deniz Zaferi'nin 478'inci yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Donanma Komutanlığı'ndaki Garnizon Sineması'nda tören düzenlendi. Törene, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal, Gölcük Tersanesi Komutanı Tuğamiral Ayhan Eken, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Bülent Turan, Deniz Hava Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, Donanma Komutanlığı'ndaki birliklerde görevli askeri personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Günün anlamını belirten konuşmaların yapılmasının ardından TCG Kemalreis fırkateyni, TCG Tufan hücumbotu ve TCG Poyraz denizaltısı ziyarete açıldı. Özellikle öğrenciler, savaş gemileri ve denizaltını gezerken meraklı bakışlarla etraflarını inceledi. Subaylar, öğrencilere gemiler ve denizaltı hakkında bilgi verdi. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele çocuklarla sohbet ederek, etrafını saran çocukların hepsi ile çak yaptı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gemilerin halka açılması nedeniyle teşekkür ederek, "Donanma Komutanlığı'mızın bu jesti gerçekten mükemmel. Gölcük bir donanma kentidir. Gölcük halkı ile Donanma Komutanlığı etle ile vücut gibidir, tırnakla et gibidir yani bütünleşmiştir. Ben de Gölcük Tersanesi'nden emekli bir işçi çocuğuyum. Donanma'nın Gölcük için, ülkemiz için ne anlam ifade ettiğini çok iyi biliyoruz. Halkımız burada, öğrencilerimiz burada gemilerdeki yaşamın nasıl olduğunu burada gözlemleyebiliyorlar. Oradaki askerlerimizin, komutanlarımızın ne zor şartlarda hizmet verdiklerini görebiliyorlar. Türk Donanması'na bundan sonraki yıllarda da üstün başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement