Kocaeli - Şehir Tiyatroları "Ferhad ile Şirin" Oyunuyla Perdelerini Açtı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Şehir Tiyatroları "Ferhad ile Şirin" Oyunuyla Perdelerini Açtı

Kocaeli - Şehir Tiyatroları "Ferhad ile Şirin" Oyunuyla Perdelerini Açtı

Şehir tiyatroları "Ferhad ile Şirin" oyunuyla perdelerini açtı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet'in yazdığı "Ferhad ile Şirin" adlı oyunuyla perdelerini açtı.

04.10.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehir tiyatroları "Ferhad ile Şirin" oyunuyla perdelerini açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet'in yazdığı "Ferhad ile Şirin" adlı oyunuyla perdelerini açtı. Yoğun ilgi gören oyunun sonunda izleyiciler, sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde 19. sezon açılışı Levent Suner'in yönettiği "Ferhad ile Şirin" adlı oyunuyla perdelerini açtı. Oyunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncuları Esra Bilgiç, Cengiz Coşkun, Cavit Çetin Güner ve tiyatroseverler izledi. Dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Duygu Çakır, ışık tasarımını Cafer Yiğiter'in yaptığı oyunun müziklerini Murat Gedikli hazırladı. Oyun sonunda tiyatroyu izleyenler sanatçıları ayakta alkışladı.

İzleyicilerin büyük ilgisini gören oyunun konusu şöyle:

"Erzen kentinin kadın hükümdarı Mehmene Banu, kız kardeşi Şirin için bir köşk yaptırıyor. Köşkü süsleme işini o yörenin en usta süslemecisi (nakkaş) Ferhad'a veriyorlar. Ferhad, çalışırken Şirin'i görürüyor ve ona aşık oluyor. Mehmene Banu da Ferhad'ı seviyor. Bu nedenle Şirin'le evlenmesini istemiyor. Bu arada halk susuzluktan hastalanıyor ve su olmadığı için ölümler meydana geliyor.

Mehmene Banu, Ferhad ile Şirin'in aşkını şarta bağlayarak kabul edeceğini bildiriyor. Eğer Ferhad bu dağı deler ve şehre suyu ulaştırırsa aralarından çekilecektir. Halkını susuzluktan kurtarmak için Ferhad'a halk da yardım etmektedir. Olay Ferhad ile Şirin'in aşkından çıkıp, köye su ulaştırmak için yaşam savaşına dönmüştür"

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Şehir Tiyatroları 'Ferhad ile Şirin' Oyunuyla Perdelerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement