Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Rekor Başvuru - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Rekor Başvuru

Kocaeli Tarihi Sempozyumu\'na Rekor Başvuru

Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’na 220 başvuru oldu.

25.12.2014 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na 220 başvuru oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Nisan ve 5 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na bildiri özetleri ile başvuru süreci tamamlandı. Sempozyuma akademisyenler ve araştırmacılar yoğun talep gösterdi. Geçen yıl düzenlenen "Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na 115 katılımcı 102 tebliğ sunmuş, sempozyum geniş yankı bulmuştu. 2015'in Nisan ayında gerçekleştirilecek olan Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu için 220 başvuru geldi.

Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den başvuru yapanlar arasında 65 profesör, 48 de doçent yer alıyor. Gelen başvurular 30 Aralık'a kadar bilim kurulu tarafından değerlendirilecek. Sonuçlar 30 Aralık'ta duyurulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 30 Aralık'ta kabul edilen bildirileri duyurmasının ardından 15 Mart 2015'tarihine kadar tam metinler sempozyum sekreteryasına teslim edilecek.

Ana teması Karamürsel Alp ve Kocaeli Tarihi olan bu sempozyum, tarihi süreç içinde Kocaeli Yarımadası'nda yaşanan siyasal, sosyal ve ekonomik olayları ele alacak. Sempozyumun amacı, yerel tarih çalışmaları kapsamında Kocaeli Tarihi araştırmalarına ve kültürüne katkı sağlamak, akademisyenler arasındaki iletişim ve işbirliğini güçlendirmek. Sempozyumla Kocaeli'de Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri olan ve Osmanlı'nın ilk Amirali Karamürsel Alp anılarak gündeme taşınacak.

Sempozyuma adını veren Karamürsel Alp, Kocaeli'de Osmanlı kuruluş döneminin en önemli simalarından biri ve Osmanlı'nın ilk amirali. Onun Karamürsel'de kurduğu tersanede ürettiği donanma sebebiyle Marmara Denizi'nde üstünlük Bizanslılardan Osmanlılara geçmişti. Karamürsel Alp, yaptırdığı ve kendi adı ile anılan hafif ve süratli gemiler nedeniyle dikkat çekiyor. Adını bugünkü Karamürsel ilçemize veren Kara Mürsel Alp, bu sempozyum sayesinde yeniden anılmış olacak. Bununla birlikte Kocaeli'nin tarihi ile ilgili yeni birçok bilgi bu sempozyumla beraber gün yüzüne çıkacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Tarihi Sempozyumu'na Rekor Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement