Kocaeli'de Bisikletli Ulaşım Sistemi Devreye Girdi - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de Bisikletli Ulaşım Sistemi Devreye Girdi

Kocaeli\'de Bisikletli Ulaşım Sistemi Devreye Girdi

Kocaeli'de Büyükşehir, İzmit Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığı ile hayata geçirilen 'Akıllı Bisiklet' projesi hizmete başladı.

27.08.2014 08:53  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklet şehri olma hedefiyle yola çıkan Kocaeli'de Büyükşehir, İzmit Belediyesi ve DOKA ortaklığı ile hayata geçirilen 'Akıllı Bisiklet' projesi hizmete başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşımın rahatlatılması amacıyla hayata geçirdiği 'Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS)' düzenlenen törenle hizmete girdi. Hayata geçirilen proje ile kullanılmaya başlanılan akıllı bisikletler ilk günden itibaren vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Üye kartlarını alan vatandaşlar kiraladıkları bisikletlerle Kocaeli'nin birçok noktasında kolayca seyahat etmenin tadını çıkardılar.

KOBİS projesiyle hayata geçirilen akıllı bisikletlerin Seka Park alanında yapılan açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, çok sayıda protokol davetlisi ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde söz alarak projenin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bisiklet şehri İzmit. 'İzmit'i seviyorum bisiklete biniyorum' sloganlarının altı artık dolmuş durumda" dedi.

Doğan'ın ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Suyundan, altyapısından, çevresine varıncaya kadar şehircilikteki en önemli hedefimiz, şehirlerimizin yaşanabilir sağlıklı şehirler olmasıdır. Sağlıklı şehirlerde atılan en önemli adımlardan bir tanesi de o şehirde ulaşımın bisikletle yapılıyor olması. Bu proje ben inanıyorum ki şehrin sağlığına çok önemli bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, protokol davetlileri ve vatandaşlar akıllı bisikletlere binerek Seka Park alanında tur attılar. Bisikletle tur atan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, vatandaşlara ilginç bir öneride bulunarak, "Tansiyon, kolesterol, şeker hastalıkları bulunanları bisiklet kullanmaya davet ediyorum. Trafikten mustarip olanları, patronuna, işçisine kızanları, agresif olanları bisiklet kullanmaya davet ediyorum" dedi.

Yahyakaptan ve Plajyolu arasında kurulan 15 ayrı istasyona yerleştirilen 120 akıllı bisiklet kolay ulaşım gerçekleştirmek isteyen vatandaşlara hizmet etmeyi bekliyor. Vatandaşların bisikletleri kullanmaları için bir üye kartı temin etmeleri gerekiyor. Üye kartını temin eden vatandaşlar bisikletlerin bağlı bulundukları elektronik ekrana kartlarını okutarak bisikletleri kullanabilecekler. İlk yarım saati ücretsiz olan akıllı bisikletlerin, bir saatlik kullanım ücreti ise 1 lira olarak belirlendi. Kullanıcıların, akılı bisikletleri kullandıkları her saat başına da üye kartlarına 1 TL olarak yansıyacak. Üye kartı haricinde bisikleti kullanmak isteyen vatandaşlara, kredi kartı ve Kentkart ile ödeme seçenekleri ise ilerleyen süreçte hizmete girecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de Bisikletli Ulaşım Sistemi Devreye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement