Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Coşkun Bu Yasa Bir Vergi Affı Yasası Değil - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Coşkun Bu Yasa Bir Vergi Affı Yasası Değil

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Coşkun Bu Yasa Bir Vergi Affı Yasası Değil

Esnafın ve mükelleflerin bilgilendirilmesi amacıyla 'Yeni torba yasa size ne getirdi' konulu toplantıda konuşan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, vergi mükelleflerinin vergi borçlarının yapılandırılması konusunda çıkan yasanın bir af yasası olmadığını söyledi.

22.10.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnafın ve mükelleflerin bilgilendirilmesi amacıyla 'Yeni torba yasa size ne getirdi' konulu toplantıda konuşan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, vergi mükelleflerinin vergi borçlarının yapılandırılması konusunda çıkan yasanın bir af yasası olmadığını söyledi. Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan 'Yeni Torba Yasa Size Ne Getirdi' konulu toplantıya Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Nurettin Nacar, Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz ve Kocaeli Ticaret Odası üyeleri katıldı.

'AF YASASI DEĞİL'

Erhan Coşkun konuşmasında, geçtiğimiz ay yürürlüğe giren vergi borçlarının yapılandırılması kapsamında borçlu mükelleflerin borçlarının yapılandırılarak taksitle veya peşin olarak ödenebilmesi açısından önemli ölçüde imkan sağlandığını söyledi. Yasanın bir af yasası olmadığını söyleyen Coşkun konuşmasını söyle sürdürdü

Bu yasa bir af yasası değildir. Bu yasada 3 yıllık gibi bir sürede borçların ödenmesine imkan tanımakta. Kocaeli'nde 320 bin borçlumuz var. Bu yasaya göre yüzde 70 lik borçlu bu yasadan yararlanabilecek durumda. Borçlu durumda olanlar bir dilekçe vermeyle borçlarınız yapılandırabilecek. Borçlu mükelleflerle irtibat sağlamakta güçlük çekiyoruz. Herkez kamuya borcum varmı şeklinde kendini bir sorgulamalıdır.

18 AYA VARAN TAKSİT İMKANI

Mükelleflerin borçlarını 6 ile 18 aya kadar yapılandırma imkanına sahip olduklarını söyleyen Kocaeli Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Nasır Durmaz ise konuşmasında, Torba yasa 145 maddeden ibaret. Yapılandırılan borçlar 6,9,12 veya 18 taksit ödeme imkanı getirilmiştir. Aylık değişim oranları esasa alınarak hesaplanacak tutar için peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 18 taksite kadar ödeme imkanı getirilmiştir. diyerek bilgilvendirmede bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Vergi Dairesi Başkanı Coşkun Bu Yasa Bir Vergi Affı Yasası Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement