Kocamaz. "Göreve Gelmemiz Kazanmak Değil, Vebal Üstlenmektir" - Son Dakika
Yerel

Kocamaz. "Göreve Gelmemiz Kazanmak Değil, Vebal Üstlenmektir"

Kocamaz. "Göreve Gelmemiz Kazanmak Değil, Vebal Üstlenmektir"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yerel seçimleriyle birlikte göreve gelmelerini kazanmak olarak değil, vebal üstlenme olarak gördüklerini, bunun için gece-gündüz çalıştıklarını belirtti.

17.02.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yerel seçimleriyle birlikte göreve gelmelerini kazanmak olarak değil, vebal üstlenme olarak gördüklerini, bunun için gece-gündüz çalıştıklarını belirtti.

MHP Mezitli İlçe Kongresi'nin ardından yeniden güven tazeleyen İlçe Başkanı Serdar Soydan ve Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesime İstanbul ve ilçe meclis üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ı ziyaret etti. Kocamaz, ziyarette yaptığı konuşmada, 2014 yerel seçimleriyle birlikte göreve gelmelerini kazanmak olarak değil, vebal üstlenme olarak gördüklerini ifade ederek, "Bu kentte yaşayan 1 milyon 727 bin insanın vebali bizlerin omzunda. Bize güvenen halkımızın güvenini boşa çıkarmamak ve beklentilerini karşılamak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. Çünkü bizim olduğumuz yerde hizmet var" dedi.

Mersin'in zor bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Kocamaz, "Mersin gerek demografik yapısıyla gerek yapılaşmasıyla gerekse kentleşme kültürünün tam manasıyla tesis edilememiş olması, Mersin'in sorunlarını ortaya çıkarıyor. Mersin doğal güzellikleriyle, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle, limanıyla, serbest bölgesiyle, organize sanayi bölgeleriyle ve tarım alanlarıyla yaşanılabilir bir kent. Geçmişte yapılan ihmaller neticesinde Mersin, yaşanabilir bir şehir olmaktan çıkmak üzereyken bizler göreve geldik. Başarmaya mecbur değil, mahkumuz" ifadelerini kullandı.

Mersin'in trafik, ulaşım, altyapı sorunları ve işsizlik oranıyla Türkiye'nin en problemli kentlerinden birisi olduğunu da dile getiren Kocamaz, Mersin halkının da bu konularda beklentilerinin fazla olduğunu kaydetti. Mersin'de, 2000'li yıllarda hala içme suyu, sulama suyu, yolu olmayan yerleşim yerleri olduğunu ifade eden Kocamaz, şöyle devam etti: "Alan olarak İstanbul'un üç katı büyüklüğünde olan Mersin'de, 15 bin 800 kilometrekarelik bir alanda hizmet vermenin zorluğunu herkesin iyi idrak etmesi lazım. Tabi ki bu bahane değil. Var gücümüzle çalışıp, halkımızın beklentilerine cevap vereceğiz. Bu konuda halkımızdan biraz daha sabır bekliyoruz."

2011 seçimlerine göre 120 bin civarında artış sağlayarak, 2014 yerel seçimlerinde bayrağı devraldıklarını anımsatan Kocamaz, "Hedefimiz, bayrağı daha da yükseğe çıkarmak. Hedefimize ulaşmak için hepimize büyük görevler düşüyor. Kırgınlıklara meydan vermeden, herkesi hep birlikte kucaklamalıyız, hizmet kervanına herkesi katmalıyız" diye konuştu.

MHP Mezitli ilçe Başkanı Serdar Soydan ise ilçe yönetimi olarak Mezitli'de yaşayan vatandaşlarla Büyükşehir Belediyesi arasında köprü olacaklarını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz. 'Göreve Gelmemiz Kazanmak Değil, Vebal Üstlenmektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement