Kocamaz; "Ucuz Siyaset Yapıyorlar" - Son Dakika
Yerel

Kocamaz; "Ucuz Siyaset Yapıyorlar"

Kocamaz; "Ucuz Siyaset Yapıyorlar"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Davultepe Doğal Yaşam Parkı’nın mesire yerine dönüştürülmemesi için en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini belirterek, AK Parti yöneticilerini bu konuda rol çalmaya çalışmakla suçladı.

24.08.2015 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Davultepe Doğal Yaşam Parkı'nın mesire yerine dönüştürülmemesi için en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini belirterek, AK Parti yöneticilerini bu konuda rol çalmaya çalışmakla suçladı.

Kocamaz, beraberinde MHP Mersin milletvekilleri Oktay Öztürk, Baki Şimşek, Ali Öz ve MHP İl Başkanı Sebahattin Kılıç ile birlikte düzenlediği toplantıda, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ilk olarak Mezitli ilçesinde 'Davultepe 100. Yıl Halk Plajı' olarak bilinen 'Davultepe Doğal Yaşam Parkı'nın 'A Tipi Mesire Yeri' olarak düzenlenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocamaz, konudan tahsis aşamasında haberdar olur olmaz hemen harekete geçtiklerini belirterek, "Devletin hüküm ve tasarruflarındaki bu gibi yerlerin belediyemize devredilmesi gerektiğini ilgili bakanlığa bildirdik. Birebir görüşmeler yapıldı. Bu durumun kentte infiale yol açabileceği, yanlış karardan dönülmediği taktirde caretta caretta üretim sahasının da tehlikeye gireceğini dile getirdik. Bu yazışmalar ve birebir görüşmeler neticesinde, bakanlık atmak üzere olduğu adımdan geri döndü. Ancak sonrasında gördük ki, AK Parti İl Başkanı ve 2 milletvekili, bu olayı önlemeye yönelik hiçbir gayretleri olmadığı halde, 'Davultepe'deki talanı önledik' şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar. Olayın üzerine böyle atlayarak, sanki bu talanı kendileri önlemiş gibi rol çalmaya çalışmaları, ibret verici bir davranıştır. Siyaset şayet böyle ucuz tiyatro gösterileri şeklinde cereyan ediyorsa, Mersin'de siyasetin ne kadar ucuz yöntemlerle değerlendirildiğini çok iyi görebiliriz" dedi.

"SAHİLLERİN YAĞMALANMASINA ENGEL OLSUNLAR, TAHSİS TALEBİMİZE DESTEK VERSİNLER"

Bu kişilerin böyle güzel işlere vesile olabiliyorlarsa, Mersin sahillerinin yağmalanmasına da engel olmalarını isteyen Kocamaz, "Madem öyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2 yıldır mücadelesini verdiği tahsis talebine destek verip gerçekleştirsinler. Sahillerin tek elden

planlanarak turizme açılmasını sağlasınlar. Turizm bölgeleri, havaalanı ve Tarsus sahil bandı projesini desteklesinler. Bir an önce halkın hizmetine sunsunlar. Mersin'de henüz yağmalanmamış yer olan, esnaf ve sanatkarlarımızın ısrarla talep ettiği ve bütün küçük sanayi sitesi esnafının bir arada olması planlanan Toroslar bölgesindeki en verimlisi 3. ve 7 sınıf olan tarım arazilerinin, esnafların taleplerine uygun bir şekilde değerlendirilmesine destek versinler" diye konuştu.

TUMUBA BAT-ÇIK PROJESİ

Tulumba bat-çık projesi konusunda herkesin aklınca yorum yaptığını, kente toplu iğne ucu kadar katkısı olmayanların kendi üzerlerinden siyaset yaptıklarını öne süren Kocamaz, şöyle devam etti; "Bu tiplere tavsiyem, bu yolu deneyerek bize saldıranların çoğu şu anda siyasi mevta oldu. Siyaset yapmak istiyorlarsa, kendilerine başka yol ve yöntemler seçsinler. Zira bu gibi basit ve sığ yaklaşımlar halktan kabul görmüyor. Proje ile ilgili TEDAŞ ve gaz şirketinden kaynaklanan gecikme olsa da sözümüz söz, 3 Ocak tarihinde o geçidi açacak, belki de ikincisinin temelini aynı tarihte atacağız."

Kocamaz, otogar sorunu ile ilgili önlerine çıkarılan bir çok engeli aştıklarını ve mecliste gösterilen muhalefete rağmen bu sorunun aşıldığını da hatırlatarak, süreci herkesin çok iyi bildiğini, bu konuda da diğer parti temsilcilerin izlediği siyasetin kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti. Her şeye rağmen encümende bu problemin çözülmüş olmasının, insanları rahatlattığını ifade eden Kocamaz, "Şimdi otogar esnafından beklentimiz, yapılan fedakarlıktan sonra yeni bir problemle karşımıza çıkmamaları ve vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli, örnek hizmetleri vermeleridir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz; 'Ucuz Siyaset Yapıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement