Kocaoğlu: Bu Söylem Başbakana Yakışmıyor - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu: Bu Söylem Başbakana Yakışmıyor

Kocaoğlu: Bu Söylem Başbakana Yakışmıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde İZBAN, Kadifekale kent dönüşüm ve Gördes barajıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

18.03.2014 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir mitinginde İZBAN, Kadifekale kent dönüşüm ve Gördes barajıyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. İzmir'e altı ayda bir aynı sözleri söylemenin Başbakan, Bakanlar ve İzmir'e yakışmadığını belirten Kocaoğlu "Biz sizden sadece önümüzü açacak sıfır maliyetli, Ankara bürokrasisinde, bakanlıklarda tıkanmayacak imza istiyoruz. İmzanı mürekkebini istiyorlarsa onu da veririz" dedi.

Aziz Kocaoğlu, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD), SWİSS Efes otelinde düzenlediği toplantıda işadamlarını sorularını yanıtladı, projelerini anlattı. ESİAD Başkana Bülent Akgerman ve İstişare Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu'nu ağırladığı Kocaoğlu, sorular üzerine özellikle ulaşımdaki tramvay, metro, monoray projeleri başta olmak üzere öne çıkan projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Çolakoğlu ve Akgerman Kocaoğlu'na teşekkür plaketi verdi.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorusu üzerine pazar günü Ak Parti mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İZBAN'ı yapamadılar biz yaptık,", Kadifekale kent dönüşümü ve "Susuzluk sorununu biz çözdük. İzmir'e suyu biz gedirdik. Gördes Barajı'nı yaptık" açıklamalarını değerlendirdi. Kocaoğlu, hükümetin Kadifekale kent dönüşümünde Uzundere dahil, yanmış kibrit çöpü kadar katkıları olmadığını söyledi. İZBAN projesinde Büyükşehir Belediyesi'nin 700 milyon TL para harcadığını belirten Kocaoğlu "Onlar TCDD'nin AKP hükümeti zamanında proje için kaç para harcadığını söylerlerse kıyaslama olanağı olur. Biz yapamadık diye bir şey yok. Biz yaptık. Onlar geldiler beraber açtık" dedi.

Gördes Barajı'yla ilgili olarak da açıklamalar yapan Başkan Kocaoğlu, 30 yıl önce Ege Bölgesi'ni ve İzmir'in barajları, suyu Gördes, Başlamış ve Düveltepe ve Çağlayan barajından İzmir'e ne kadar metreküp su verileceği de planlandığını belirtti. Kocaoğlu, "Bu İzmir'in yıllar öne kazanılmış hakkı. Gördes barajı gündeme geldiğinde biz o hakkımızı talep ettik. Hakkımızı talep edince bu güne kadar tüm çalışmaları, arıtmasını, ishale hattını DSİ yapar belediyeye teslim eder, parasını kesse de kesmese de belediyenin devraldığı ve suyu kullandığı baraj yapımlarında farklı bir yönteme geçtiler. Bize acaba bu sudan vazgeçer miyiz diye 'Arıtmaları siz yapın' dediler. Biz de suyu kaybetmeyelim diye Sarıkız'da 16,5 milyon TL maliyetle bir arıtma yaptık. Sonra Belkahve'de 48 milyon TL ihalesini yaptığmız arıtma inşaatına başladık. DSİ de ishale hattını yapıyorlar. Şu anda 60 milyon metreküp su alıyoruz. Tahtalı barajımızda 300 milyon metreküp su var. Halkapınar, Göksu yer altı sularımız var. Suya ihtiyacımız var, yarın da olacak. Veysel Eroğlu gelip İzmir'e 'Susuzlardı" diyor. Biz susuz değildik. 2008 yılında Ankara susuzdu. Geldi verildi. Allah razı olsun. Ama bir de şemsiye hikayesi var. Yağmurlu bir havada vatandaşın biri bir başka vatandaşı ıslanmasın diye şemsiyenin altına almış. Başlamışlar yürümeye. Şemsiyeli adam 'Bak ben seni almasaydım ıslanacaktın. Hasta olacaktın, palton ıslanacaktı, ceketin ıslanacaktı. Paçan esneyecekti' diye yol boyu konuşmuş, söylenmiş. Diğer adam sonunda kendisini çamurun içine atmış ve 'Kardeşim bundan da kötü olmazdı ya' demiş. Gördes hikayesi de böyle bir şey" dedi.

Kocaoğlu, Başbakan'ın her İzmir'e gelişinde konuşmasında yer verdiği bu konularla ilgili tepki göstererek "Sayın Başbakan geliyor da yaptığı iş belli. 11 kilometre kuzey çevre yolu, Beydağ baraiı, bölünmüş yol, eğer devlet yatırım sayayacyak yap- işlet- devretle tamamlanan havaalanı. Başkada bir şey yok. 6 milyar 600 milyon TL'lik 12 yılda özelleştirme yaptığı İzmir'de ama 5 milyar 300 milyon TL'lik yatırım yatırım yapmış. Nerde İzmir'in 2013 yılında verdiği 40 milyar TL'nin karşılığı. Bu iş bu memlekete yakışmıyor kardeşim! Bu söylem İzmir'e gelip de 6 ayda bir aynı şeyleri söylemek ne sayın Başbakan ne bakanlara ne de İzmir'e yakışıyor. Siz zaten İzmir'i gözden çıkartmışsınız. Bırakın biz kendi gücümüzle kalkınalım kardeşim. Sadece imza istiyoruz. Hiçbir şey istemiyoruz. Suyumuzu da buluruz. Sadece sıfır maliyetli, önümüzü açacak Ankara bürokrasisinde bakanlarda tıkanmayacak imza istiyouz. İmzanın mürekkebini istiyorlarsa onu da veririz" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu: Bu Söylem Başbakana Yakışmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement