Kocaoğlu'ndan İzban Grevi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kocaoğlu'ndan İzban Grevi Açıklaması

Kocaoğlu\'ndan İzban Grevi Açıklaması

İzmir’de bir törende devam eden İZBAN grevi hakkında da konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görünmeyen ellerin İzmir’de ulaşımı dar boğaza sokmak için harekete geçtiğini belirterek, "Türkiye’de en ucuz ulaşımı, tek biletle 90 dakika aktarmayla sağlarsanız, İstanbul ve...

13.11.2016 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de bir törende devam eden İZBAN grevi hakkında da konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görünmeyen ellerin İzmir'de ulaşımı dar boğaza sokmak için harekete geçtiğini belirterek, " Türkiye'de en ucuz ulaşımı, tek biletle 90 dakika aktarmayla sağlarsanız, İstanbul ve Ankara ile kıyaslanmayacak raylı sistem yatırımlarını kendi gücünüzle, öz kaynaklarınızla yaparsanız, sizin yolunuza barikatları kurarlar. Siyasi menfaat çıkarmak isteyen bir organizasyonla karşı karşıya olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez Seferihisar Gödence'deki zeytin üreticisini sevindirdi. Üretici kooperatiflerinden yaptığı alımlarla bölge tarımının gelişmesine destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 5 bin 400 litre zeytinyağı alım sözleşmesi imzaladı. Önümüzdeki yıl bu rakamı yüzde yüz artırarak 10 bin 800 litreye çıkarmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kooperatif arasındaki imza töreni, Seferihisar'ın Gödence köyünde üreticilerin de yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. İmzaların atılmasının ardından Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle yapılan işbirliği çerçevesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle yenilenen kooperatife ait kontinü sistem zeytinyağı tesisinin açılışı da yapıldı. Törende konuşan Kocaoğlu, İZBAN grevi ile ilgili açıklama da yaptı. Görünmeyen ellerin İzmir'de ulaşımı dar boğaza sokmak için harekete geçtiğini savunan Kocaoğlu, "Türkiye'de en ucuz ulaşımı, tek biletle 90 dakika aktarmayla sağlarsanız, İstanbul ve Ankara ile kıyaslanmayacak raylı sistem yatırımlarını kendi gücünüzle, öz kaynaklarınızla yaparsanız, sizin yolunuza barikatları kurarlar. Şimdi İZBAN'da, yarın Metro, belki öbür gün ESHOT'da, bizi bir dar boğaza sokmak, bundan bir siyasi menfaat çıkarmak isteyen bir organizasyonla karşı karşıya olduğumuzu buradan ilan etmek istiyorum. İzmirlinin çile çekmesi beni yaralar, beni üzer. Siyasi rant bekleyen insanı ise üzmez. Tüm İzmirli hemşehrilerimizi uyanık olmaya, neyin neden yapıldığını görmeye çağırıyorum" diye konuştu.

"İnanıyoruz, başaracağız"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyaya açılmasında sadece liman kenti olmasının değil bu aynı zamanda zengin bir tarım potansiyeline sahip olmasının da yattığını belirterek şunları kaydetti:

"12 yıl içinde zaman zaman belli projelerimizi ekonomik durumumuza göre öteledik ama tarıma hayvancılığa verdiğimiz desteği hiç kısmadık. Kısmayı bile düşünmedik. Çünkü bugüne tarım çok ihmal edilmişti. Böyle bir borcumuz var. Klasik belediyecilikte kentin kalkınmasına belediye başkanı karışmaz. 'O benim işim değil' der, en büyük yükten kurtulur. Ama gelişmiş ülkelere baktığımızda, kalkınmanın motoru yerel yönetimlerdir. Dünyanın en önemli sanayi ülkeleri olmasına rağmen Fransa, Hollanda, Belçika gibi ülkeler bazı ürünlerde yüzde 98, çoğu üründe yüzde 70-90 arasında üretim ve pazarlama kooperatifler eliyle yapılmaktadır. Tarımın başka çıkış yolu yoktur. Onun için kooperatifleri destekliyoruz ve desteğimiz artarak sürecek."

Kooperatif başkanından teşekkür

Gödence Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çağatay Özcan Kokulu ise 50 yıla yaklaşan kooperatifçilik hareketinde çok önemli, gurur duyulacak son halkalardan birinin yaşandığını dile getirdi. Kokulu, şunları söyledi:

"1974 yılında burada zeytinyağı işletmesini açarken, çıplak ayaklarla çıktığımızda yolda bugün İzmir Büyükşehir Belediyesinin vereceği güçle, Yarımada'dan bir dünya markası çıkarmanın imzasını atıyoruz. 45 yıla çok önemli şeyler sığdırdık. Artık Edirne'den Kayseri'ye kadar uzanan bir abone sistemiyle ulaşıyoruz. İzmir'in köyleri, Ödemiş'i, Bergama'sıyla İzmir sizi seviyor. Sizi sevmesinin nedeni tarıma olan ilginiz, sıcaklığınız, devletin saran sarmalayan dost elidir. Sağ olun. Şuna inanın Başkanım, asla yüzünüzü kara çıkarmayacağız. Verdiğiniz her kuruş yerine ulaşacak."

Zeytinyağı tesisi açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, imza töreninin ardından Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifiyle yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde, 252 bin liralık destek verilerek yenilenen kooperatife ait kontinü sistem zeytinyağı tesisinin açılışını yaptı. 3 fazlı eski sistemin, teknolojik gelişmeler doğrultusunda yenilenerek 2 fazlı sisteme dönüştürülmesiyle üretilen zeytin yağındaki kalitenin ve üretim kapasitesinin artması, işletme maliyetlerinin azaltılması ve çevresel kirliliğin minimuma indirilmesi sağlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaoğlu'ndan İzban Grevi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı
    15:35 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2-6 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı. Valilik, ilgili kanun maddelerine dayanarak alınan kararın, tüm açık alan etkinliklerini kapsadığını belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor
    15:35 Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Yeşilhisar'da içme suyu yatırımını sürdürüyor

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yeşilhisar ilçesinde yeni yerleşim yerleri için 6 milyon 850 bin lira maliyet ile içme suyu yatırımının devam ettiğini açıkladı. Büyükkılıç, altyapı yatırımlarının şehrin geleceğini sağlıklı bir şekilde taşımak için hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

  • Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı
    15:34 Isparta'da yağma suçundan aranan şahıs yakalandı

    Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yağma suçundan aranan G.H. isimli şahıs yakalanarak cezaevine gönderildi. Şahıs, 42 yıl 5 ay 8 gün hapis cezasıyla aranıyordu.

  • Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı
    15:33 Hatay'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, 2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

    Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 25 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, yabancı uyrukluların ülkeye girişini sağladığı tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı da tutuklandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı
    15:33 Adana'da DEAŞ Üyesi Sanığa Hapis Cezası İstemiyle Dava Açıldı

    Adana'da DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Suriye uyruklu H.E.S. hakkında açılan dava sonucunda, sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, sanığın örgüt içinde aktif faaliyet yürüttüğü, toplantılar düzenlediği ve dijital materyallerinde örgüt mensuplarına ait fotoğrafların bulunduğu belirtildi.

  • Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi
    15:33 Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Verildi

    Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görev yapacak sandık kurulu başkanlarına malzeme torbaları teslim edildi. Malzeme torbalarında oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu, sandık seçmen listesi ve görme engelli oy kullanma şablonu bulunuyor. İl ve ilçe merkezlerinde görevli sandık kurulu başkanlarına ise malzeme torbaları oy verme günü saat 05.00'te dağıtılacak.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi
    15:33 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamı Hüseyin Köksal'da şüpheli olarak Savcılıkta ifade verdi.

  • Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı
    15:32 Adana'da Çiftçilere Hibe Destekli Soya Tohumu Dağıtıldı

    Adana'nın 9 ilçesinde yürütülen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi' kapsamında, 64 üreticiye 2 bin 200 dekar tarım arazisi için 22 ton hibe destekli soya tohumu dağıtıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, dağıtım programında yaptığı konuşmada, Adana'daki üreticinin üreterek 85 milyonu doyurma gibi bir sorumluluğu olduğunu vurguladı ve desteklerin gelecek yıllarda da devam edeceğini belirtti.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.


Advertisement