Kocaoğlu'ndan Köylüye Güvence - Son Dakika
Yerel

Kocaoğlu'ndan Köylüye Güvence

Kocaoğlu\'ndan Köylüye Güvence

Tire’de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerden önce verdiği "Köylünün ekip biçtiği malları satmayacağız" sözünün arkasında olduklarını söyleyip "Gökçen’deki 45 dönüm araziyi alan Mehmet Birlik ile görüştüm ve mutabık kaldık.

11.10.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tire'de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerden önce verdiği "Köylünün ekip biçtiği malları satmayacağız" sözünün arkasında olduklarını söyleyip " Gökçen'deki 45 dönüm araziyi alan Mehmet Birlik ile görüştüm ve mutabık kaldık. Teminatını yakıyor ve araziyi almaktan vazgeçiyor. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Tire Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Müzesi ve Gölet Restoran, düzenlenen törenle hizmet girdi. Tire malları ile ilgili de konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, şu açıklamayı yaptı: "Siyaset ülke için yapılır. Siyaset belediye başkanını yönettiği il, ilçe, büyükşehir için yapılır. Bu köy mallarının satılması konusu çok konuşuldu, çok irdelendi. Yerel seçimlerden evvel ulaşabildiğimiz bütün köylerimizi gezdik ve şunu söyledik ve sonuna kadar da bu söylediğimizin arkasındayız. 'Köylünün, vatandaşın kullandığı, ektiği, biçtiği, geçimini sağladığı, hayatını sürdürdüğü belediyelerimize geçen malları satmayacağız. Bu vatandaşlarımızın kullanmasını sürdüreceğiz'. Ama olayı çarpıtmayalım. Biz 'Tire Belediyesi'ni otelini, iş hanını, Gökçen'den devralınmış binaları, daireleri satmayacak' demedik. İki gündür de Gökçen'deki 45 dönüm araziyi alan Mehmet Birlik ile görüştük. ve bir konuda mutabık kaldık. Teminatını yakıyor, araziyi almaktan vazgeçiyor. Kendisine bu anlayışından dolayı teşekkür ediyorum" Gazetelerde yer alan 'Köylünün malını ham yaptılar' sözlerine tepki gösteren Başkan Kocaoğlu, "Bir de ham hum şaralop çıktı. Ham hum şaralop, göz açıp kapayıncaya kadar bir şeyi götürmek anlamına gelir. Bizim anladığımız budur. Biz 'ham yaptırmayacağız' diyoruz. Yani 'yediremeyeceğiz' diyoruz. Ham hum şaralop başka bir iş. Bizim söylediğimizin tam tersi. Götürmek anlamına geliyor" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

Kocaoğlu, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için birlik ve beraberlik çağrısı yaparak "Sağduyulu olmak zorundayız. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta Barış dünya da barış' felsefesini öyle sohbet arasında çıkmış bir teori olarak ortaya atmamıştır. Balkanlarda Çanakkale'de, Yemen'de ülkenin her yerinde birlikte savaşmış ve sonra da gelmiş bu coğrafyada ayakta kalmanın, dış politikayı götürmenin ilkesini, kuralını bu özdeyiş ile belirtmiştir. Tüm kanaat önderlerimizle birlikte 'bana ne' demeden, mutlaka elimizi taşın altına koyup birlik ve beraberlik için çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

BALKAN FESTİVALİ

Cuma günü başlayan Balkan Festivali ve açılış konseriyle ilgili de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti: "Ulu önderimizin 36-37 yıllarında yaptığı bir etkinlik bu. Olaylar nedeniyle dün sabah sayın Vali Beyi aradım. Kafamda tereddütler var. Bir taraftan ülkede can sıkıcı, istemediğimiz bir karışıklık var. Bir taraftan 11 Balkan ülkesinin katıldığı uluslararası bir festival var ve 10 senedir gerçekleştiriyoruz. Dedim ki 'İptal edebilirim ama uluslararası bir etkinlik olduğu için ve gelen ülkeleri ilgilendirdi için, bunu iptal etmek bizim içerdeki olumsuz ortamın Avrupa kamuoyu, dünya kamuoyu tarafından daha da büyükmüş gibi algılanmasına neden olabilir. Mülki amir olarak takdir sizin. İstiyorsanız iptal edelim, birlikte karar verelim; istiyorsanız her türlü tedbiri alalım bunu gerçekleştirelim. Açılış konserini verecek sanatçıya da sevgi, kardeşlik dostluk üzerine türküler söylemesini' önerelim. Sayın Vali ile yapılmamasının daha büyük sakınca doğuracağı konusunda mutabık kaldı. Sonra Emniyet Müdürü bizi aradı. Ben de uygun olan belediye başkanı ve meclis üyelerimizle birlikte Gündoğdu Meydanı'nda olacağımızı söyledim ve bu görevi yaptık. Olay budur. Bu olaydan farklı bir mana çıkartmak da ayrı bir beceridir."

AZİZ BAŞKAN GÜVENCE VERDİ

Törende konuşan Tire Belediye Başkan Tayfur Çiçek de parti gözetmeksizin herkesin belediye başkanı olduğunu söyleyerek, "Mallarımız ile ilgili yazılıp çizilenlere hukukçularımız cevap verecek. Kimsenin yazdığı-çizdiği, yalan konuştuğu da yanına kar kalmayacak. Ben Özel İdare'den, köy tüzel kişilikleri mallarından bir kıymık bile satmadım. Geçen gün sözü edilen ihale Gökçen Belediyesi'nin bizzat kendi malıdır. Gökçen Belediyesi'nin 6 milyon borcunu da bana verdiler. Nasıl ödeyeceğiz. Sağ olsun Aziz Bey biraz evvel güvence verdi. 'Sen binaları sat. Araziler Gökçen Belediyesi'nin malı da olsa onları satma' dedi. Aziz Bey benim çok güvendiğim ve kendime rehber edindiğim bir insan; onun sözü bizim için kanundur. Onu asla kırmamız söz konusu değil. Köylü vatandaşlarımız rahat olsunlar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaoğlu'ndan Köylüye Güvence - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement