Kocaoğlu'ndan Sandıkta Birleşin Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Kocaoğlu'ndan Sandıkta Birleşin Çağrısı

Kocaoğlu\'ndan Sandıkta Birleşin Çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, parti değiştiren belediye başkanlarına son kez "Yanlıştan dönün. Oyları bölmeyin" çağrısı yaptı.

27.03.2014 19:09  Güncelleme: 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday gösterilmediği için parti değiştiren belediye başkanlarına son kez "Yanlıştan dönün. Oyları bölmeyin" çağrısı yaptı.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ve adayı Aziz Kocaoğlu katıldığı bir televizyon programında yerel seçimlere ilişkin merak edilenlere açıklık getirdi. Belediye başkanlığının bir meslek olmadığını, bayrağı başkalarının da taşıması gerektiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Aralarında 3 - 4 kez belediye başkanlığı, milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız var. Bunların siyaseten bağımsız ya da başka partiden aday olmalarını yanlış bulduğumu birçok kez ifade ettim. Buradan son kez yine sesleniyorum. Kamuoyu yoklamalarında hiçbir arkadaşımızın seçimi kazanma gibi bir oy oranı taşımadığını görüyoruz. Bu son aşamada değerlendirmelerini yapıp oyları bölmemelerini salık veriyorum Hepsiyle birlikte çalıştık, bunu onlardan talep etmek benim en doğal hakkım. Ülkenin bu koşullarında oyların bölünmesi kimsenin yararına değildir. Oyları bölmeye kimsenin hakkı yoktur. Doğruya dönmeleri, memleketimiz ve kentimiz için yararlı olacak. Adaylarımızın sandıkta birleşmesini, adaylıktan çekilmelerini diliyorum. Hemşehrilerimizden de sandıkta birleşerek oyları boşa çıkartmamalarını istiyorum. Ne kadar çok oy farkı olursa elimiz o kadar güçlenir" diye konuştu.

"Sizinle ilgili rakip adaylar 'İzmir 10 yıl kaybetti', 'Aziz Kocaoğlu, yaptık demiyor, hala yapacağız' diyor. Bunun için ne diyeceksiniz" sorusu üzerine; Başkan Aziz Kocaoğlu, "Muhalefet 'yandaşına bir şey götürdü', 'yolsuzluk yaptı', 'kaynağı kötü kullandı' diyemediğine göre, böyle bir eleştiriye mesnet olacak dokümanlar bulamadığı için 'beceriksizdi' gibi soyut kavramlar üzerinde duruyor. 10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde başarılı bir belediye başkanlığı geçirdiğimi düşünüyorum. İnciraltı Kent Ormanı, Doğal Yaşam Parkı, Agora kazıları, 400 milyon liralık yatırımla Gaziemir'de kuracağımız fuar, aldığımız 1412 otobüs, 15 katamaran tipi yolcu gemisi raylı sistemin 11 kilometreden 97 kilometreye çıkarılması, Haziran'da 130 kilometreye çıkacak olması birkaç örnektir" dedi.

"SANAT KURUMLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Tüm tiyatro emekçilerinin 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü de kutlayan Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem projesi olan Şehir Tiyatrosu'nu da hayata geçireceklerini söyledi. Kültür sanatı her zaman desteklediklerini, opera binasının temelini atacaklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, merkezi hükümetin opera ve baleyi, senfoni ve flarmoni orkestralarını kaldırması halinde bu konuda da sorumluluk üstleneceklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu, "Kültür sanatsız kalkınmanın olmayacağına inanan bir felsefeden geliyorum. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde konserler vermesini sağladık. Merkezi hükümet bunları yok etmeye kalkarsa kentte operanın, balenin, senfoni orkestrasının yaşamasını sağlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaoğlu'ndan Sandıkta Birleşin Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement