Koçarlı - Bıyıklı Kavunu Markalaşacak - Son Dakika
Güncel

Koçarlı - Bıyıklı Kavunu Markalaşacak

Koçarlı - Bıyıklı Kavunu Markalaşacak

Bıyıklı kavunu markalaşacak Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde yetiştiği mahalleyle aynı isme sahip, lezzetiyle ünlü Bıyıklı kavununun markalaşması için hazırlıklara başlandı.

13.08.2015 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bıyıklı kavunu markalaşacak

Aydın'ın Koçarlı İlçesi'nde yetiştiği mahalleyle aynı isme sahip, lezzetiyle ünlü Bıyıklı kavununun markalaşması için hazırlıklara başlandı.

Bıyıklılı kavun üreticilerinin talebi üzerine Koçarlı Ziraat Odası, bölgenin lezzetiyle ünlü kavununun isminin kullanılarak satılmasına tepki gösterdi ve markalaşmak için patent başvuru hazırlığına başladı. 400 dönümlük arazide yetişen ve ağustos ayı başlarında başlayan kavun hasadının, eylül ortalarına kadar sürdüğü kaydedildi. Geçen yıl satışta yaşanan sıkıntının bu yıl geride kaldığı; üreticilerin toptan olarak kilosu 65 ile 70 kuruş arasında ürününü elden çıktığı ifade edildi.

"MARKAMIZI BAŞKALARI KULLANIYOR"

Ziraat Odası ve Koçarlı Belediye Başkanı CHP'li Mutlu Öztürk, markalaşmak için kısa süre içinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Geçen yıl ürün satışı konusunda sıkıntı yaşandığını belirten Öztürk, "Bu yılda üretici olarak çok rahat değiliz. Kooperatifleşme konusunda emin adımlar attık. O adımların buradaki kavun üreticilerinde büyük fayda getireceğine inanıyorum. Biz Koçarlı Ziraat Odası ve Belediye Başkanlığı olarak bu işin kurulması için işin takipçisi olacağız. Kavun üretimi geçen yıla oranla yarı yarıya azaldı. Fakat fiyatlar, geçen yıla oranla üreticiler için yeterli. 400 dönüm civarında kavun üretimi var. Patent alma çalışmalarımız olacak. Bizim markamızı başkaları kullanıyor. Kooperatifleşerek patent alıp, marka olacağız" dedi.

"NAMIMIZ TÜRKİYE'Yİ SARDI"

Kavun üreticiliği yaparak geçimini sağlayan Ali Dirik, "Biz ürünlerimizi kooperatif olmadan değerlendiremiyoruz. Kendi kooperatifimiz olursa malımızı istediğimiz gibi değerlendirebiliriz. Bıyıklı kavununun Türkiye'de namı var. Biz bu kavunun markalaşmasını, isim hakkını istiyoruz" dedi. Bir diğer üretici Harun Gök, "Bu yıl hava şartlarından dolayı büyük bir verim düşüşü yaşandı. Fiyatlar ise geçen yıla oranla normal, alıcı buluyor. Bıyıklı kavunu olmayan kavunları Ankara'da ve başka yerlerde ismimizi kullanarak satıyorlar. Bu bizleri çok üzüyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koçarlı - Bıyıklı Kavunu Markalaşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement