Kocasinan'dan Kayseri'ye Yeni Mesire Alanı - Son Dakika
Yerel

Kocasinan'dan Kayseri'ye Yeni Mesire Alanı

Kocasinan\'dan Kayseri\'ye Yeni Mesire Alanı

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başta söğüt, pelit, kavak ve fındık ağaçlarının yoğunlukta bulunduğu Taşhan Mahallesi’nde ki 600 hektarlık alanın mesire alanı olarak planlanarak halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

16.08.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başta söğüt, pelit, kavak ve fındık ağaçlarının yoğunlukta bulunduğu Taşhan Mahallesi'nde ki 600 hektarlık alanın mesire alanı olarak planlanarak halkın kullanımına sunulacağını söyledi.

Yamula Barajı'na kıyısı bulanan alanda incelemelerde bulunan Başkan Çelik, bölge halkı ile sohbet edip yapılacak çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi. Bölgeyi Kayseri'nin saklı kalmış Cennet köşelerinden birisi olarak nitelendiren Başkan Çelik, " Akdeniz Bölgesi'ne ait ılıman iklim ve bitki örtüsünün karakteristik özelliklerini bu alanda görmek mümkün. Kayseri'nin denizi olarak nitelendirebileceğimiz Yamula Barajına da kıyısı bulanan alan için önümüzdeki yıl yetiştirmeyi planladığımız bir projemiz bulunmakta. Burayı vatandaşlarımızın hafta sonu piknik alanı olarak değerlendirebilecekleri doğal bir mesire alanına çevireceğiz. Böylece burası Kayseri'nin vazgeçilmez bir yeşil alanı olacak. Yapacağımız çalışmada bölgenin doğal halini koruyacak ve betonarme yapılara izin vermeyeceğiz. Böylece vatandaşlarımızın günübirlik piknik yapabilecekleri bir mesire alanının bölge kazandırmış olacağız" dedi.

Çelik ayrıca, 600 hektarlık bölgenin yapılacak planlamanın ardından Kayseri'ye uzun yıllar hizmet verebilecek doğal bir kent ormanı haline dönüşeceğini de sözlerine ekledi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan'dan Kayseri'ye Yeni Mesire Alanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement